Euroopan komissio on hyväksynyt ja rekisteröinyt eurooppalaisen kansalaisaloitteen EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta. Aloitteeseen päästään keräämään allekirjoituksia 24.4.2024 alkaen. Suomesta tavoitteena on kerätä 35 000 allekirjoitusta ja Euroopan laajuisesti miljoona. Kotimaista kampanjaa koordinoi Naisasialiitto Unioni. Taustalla on kansainvälinen My Voice My Choice -kampanja, joka kulkee Suomessa nimellä Ääni aborttioikeudelle.

Monia merkittäviä järjestöjä on jälleen liittynyt mukaan Naisasialiitto Unionin Suomessa koordinoimaan kampanjaan EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta. Tsekkaa kaikki ja lue lisää!

Marssi järjestettiin Puolan parlamentin tulevan äänestyksen alla Polish Women’s strike -liikkeen kutsusta. Mielenosoitus järjestettiin osana eurooppalaista My Voice My Choice / Ääni aborttioikeudelle -kampanjaa, jota Naisasialiitto Unioni koordinoi Suomessa tänä keväänä. Lue lisää ja tule mukaan!

Puolan parlamentti äänestää aborttioikeuteen liittyvästä lakipaketista 11.4., mutta nyt näyttää siltä, että lakia ei poliitikkojen lupauksista huolimatta korjata. Siksi Naisasialiitto Unioni järjestää mielenosoituksen Puolan aborttioikeuden puolesta maanantaina 8.4. klo 17. Lue lisää ja näytä tukesi!

Monia nimekkäitä järjestöjä on liittynyt mukaan Naisasialiitto Unionin Suomessa koordinoimaan kampanjaan EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta. Mukana olonsa ovat vahvistaneet: Demarinaiset, Ihmisoikeusliitto, Kokoomusnaiset, Lääkärin sosiaalinen vastuu, Naisjärjestöjen Keskusliitto, Plan International Suomi, Solidaarisuus, Suomen Akateemisten Naisten Liitto, Svensk Ungdom, Vasemmistonaiset, Vihreät naiset ja Väestöliitto. Ääni aborttioikeudelle -kampanja pyrkii keräämään Suomesta 35 000 allekirjoitusta eurooppalaiseen kansalaisaloitteeseen, joka avataan allekirjoituksille huhtikuussa. Naisasialiitto Unioni pyrkii saamaan aloitteen tueksi laajan joukon ihmisiä ja organisaatioita.

Nyt se on julkista. Tänä keväänä julkaistaan Eurooppalainen kansalaisaloite, jonka tavoitteena on varmistaa aborttioikeuden toteutuminen kaikkialla EU:ssa. Aloitteen takana on kansainvälinen My Voice, My Choice -kampanja, joka toteutetaan Suomessa nimellä Ääni aborttioikeudelle. Suomen kampanjasta vastaa Naisasialiitto Unioni. Allekirjoitusten kerääminen alkaa maalis-huhtikuussa, ja jatkuu eurovaaleihin asti.

Laki esittää useita heikennyksiä sen kohteena olevien naisten asemaan ja hoitaa tasa-arvovaikutusten arvioinnin erittäin puutteellisesti, lausunto arvioi.

Yhdeksän kymmenestä naisesta Suomessa on kokenut elämänsä aikana seksuaalisuutta loukkaavaa häirintää, joten tartuimme toimeen. Tule sinäkin mukaan tekemään häirinnästä historiaa, osallistu joukkorahoituskampanjaan!

Fatim Diarran viimeinen kausi Unionin puheenjohtajana: “Pienituloiset naiset ottavat kovimman iskun hallituksen leikkauksista”

Orpon hallituksen 2024 talousarvioesitys tuo esiin ristiriidan hallituksen sitoumusten ja tekojen välillä: se vesittää hallituksen lupauksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä.

Vaadimme loppua kaikkien siviilien tappamiselle. Vaadimme israelilaisten panttivankien välitöntä vapauttamista. Vaadimme, että humanitaarinen apu ja elämän perustarpeet kuten sähkö ja vesi päästetään välittömästi saarretulle Gazan kaistaleelle. Naisten rooli konfliktin ratkaisussa sekä tulevissa rauhanneuvotteluissa tulee taata kestävän rauhan luomiseksi.

OmaTahto2020 -kansalaisaloitteen pohjalta uudistettu lainsäädäntö on paitsi voitto tasa-arvolle, myös osoitus kansalaisyhteiskunnan periksiantamattoman työn merkityksestä.

Syksyllä on aihetta suureen juhlaan, kun syyskuun alussa aborttilaki uudistuu raskaana olevan omaa tahtoa kunnioittavaksi. Mutta meillä on myös paljon töitä tasa-arvon ja antirasismin puolustamiseksi. Lue puheenjohtajan kaksi senttiä tulevasta syksystä!

Vaadimme selkeitä ja johdonmukaisia antirasistisia toimia hallitukselta. Lue tarkemmin, miten vastasimme hallituksen kysymyksiin

Naisasialiitto Unioni tyrmää täysin väittämän siitä, että naisten asemaa voitaisiin parantaa ketään naisryhmää solvaamalla. On äärioikeistolle tyypillistä retorista kikkailua, että naisten oikeuksilla ratsastetaan silloin kun ne pönkittävät omia poliittisia tavoitteita.

Naisasialiitto Unioni myöntää Vuoden Lyyti -tunnustuksen vuosittain ansiokkaasta tasa-arvotyöstä. Palkinto jaettiin jo 25. kerran. Tänä vuonna jaettiin myös elämäntyöpalkinto.

Keksijä-Johanna on ruskea tyttö, joka keksii ja rakentaa erilaisia koneita. Naisasialiitto Unionin julkaisemassa lastenkirjassa pääasia ei kuitenkaan ole Johannan sukupuoli tai ihonväri, kuten niin sanotuissa erilaisuudesta kertovissa kirjoissa usein on. Osta omasi nyt Unionin verkkokaupasta!

Me ja yli 2 000 jäsentämme olemme Unioni. Feministinen ja antirasistinen järjestö, joka vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Tervetuloa mukaan muuttamaan maailmaa!

Toimintaryhmät

Löydä oma yhteisösi!

Tiesitkö, että Naisasialiitto Unionissa toimii lukuisia toimintaryhmiä? Ryhmissä pääset tutustumaan muihin feministeihin jaettujen kiinnostuksenkohteiden äärellä.

Uutiset

Katso kaikki

Uutiset, 11.04.2024

Seksi on EU-politiikkaa -eurovaalipaneeli 13.5. klo 14-16

Tervetuloa paneutumaan seksuaali- ja lisääntymisoikeuksien ytimeen eurovaalipaneeliin 13.5. klo 14!

Teksti: Aiski Ryökäs

Uutiset, 10.04.2024

Ääni aborttioikeudelle -kampanjaan mukaan muun muassa Lääkäriliitto, Monika-Naiset ja Fem-R

Monia merkittäviä järjestöjä on jälleen liittynyt mukaan Naisasialiitto Unionin Suomessa koordinoimaan kampanjaan EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta.

Teksti: Aiski Ryökäs

Uncategorized, 09.04.2024

Kutsu kevätkokoukseen 29.4. klo 17

Teksti: Aiski Ryökäs

Keitä me olemme

Unioni on yli 2 000 jäsenen feministinen ja antirasistinen järjestö.

Tapahtumat

Katso kaikki

24.04.2024 KELLO 17:00–19:00

Feministit keskustelevat militarismista

Bulevardi 11, 00120 Helsinki

Sodan pauloissa -kirjan (Gaudeamus, maaliskuu 2024) toimittajat Susanna Hast ja Noora Kotilainen sekä yhtä kirjan lukua kirjoittamassa ollut Saara Särmä alustavat feministisestä militarismin tutkimuksesta ja militarisaation tilasta nyky-Suomessa.

Ilmoittaudu mukaan täällä! https://forms.gle/peHuYsVQ7qecnBkD7

20.04.2024 KELLO 13:00–15:00

Feministien historiallinen hautausmaakierros

Mechelininkatu, Hietaniemen hautausmaan vanhan osan portin sisäpuolella kappelin parkkipaikalla

Feministinen kävelykierros suuntaa kulkunsa Hietaniemen hautausmaalle Helsingissä, jolla viimeisen lepopaikkansa ovat saaneet monet Unionin historian keskeisistä naisasianaisista. Osta edullinen lippu kierrokselle nyt verkkokaupasta!

Lisätiedot: naisunioni.fi/tapahtumakalenteri

Liput: Unionin verkkokauppa

05.04.2024 KELLO 17:00–19:00

Nasrin’s voice -elokuvanäytös

Helsingin työväenopisto, Helsinginkatu 26, 00101 Helsinki, Suomi

Naisasialiitto Unioni ja Nytkis – Naisjärjestöt yhteistyössä järjestävät näytöksen elokuvasta Nasrin´s Voice ja keskustelutilaisuuden. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii ilmoittautumisen.

Tee ostoksia verkkokaupassamme

Ostamalla kaupan tuotteita tuet Unionin vaikuttamistyötä ja autat meistä tekemään maailmasta tasa-arvoisemman.
Ostoksille!

Juristipäivystys

Juristipäivystys tarjoaa yleisluontoista, suullista neuvontaa, ”ensiapua” erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Naiset voivat ottaa yhteyttä päivystykseen kaikissa juridisissa ongelmissa. Palvelu on maksutonta eikä ajanvarauksia tarvita. Kysymykset kannattaa miettiä etukäteen. Päivystys auttaa naisia lakiasioissa keskiviikkoisin kello 17–19.
Lue lisää

Seuraa meitä myös somessa!

Seuraa Naisasialiitto Unionia sosiaalisessa mediassa ja tutustu Unionin sosiaalisen median turvallisemman tilan periaatteisiin.

Instagram: @naisunioni

Facebook: @naisunioni

Twitter: @naisunioni

LinkedIn: @naisunioni

#naisunioni

We use cookies

We use cookies to optimise usability and performance in order to offer the best possible user experience.

Accept

No, thanks