Suomen europarlamentaarikoista 9/15 kannattaa aborttioikeusaloitetta.

Mietitkö, ketä äänestää? EU:n laajuisen aborttioikeuden puolustamiseen sitoutuneet ehdokkaat löytyvät tästä!

Eurooppalainen kansalaisaloite aborttioikeuden puolesta on avattu allekirjoituksille tänään. Allekirjoita aloite ja auta turvaamaan raskaana olevien oikeudet EU:ssa!

Keräämme ehdokassitoutumuksia EU:n laajuisen aborttioikeuden puolustamiseen. Eurovaaliehdokas, liity sitoumukseen!

Euroopan komissio on hyväksynyt ja rekisteröinyt eurooppalaisen kansalaisaloitteen EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta. Aloitteeseen päästään keräämään allekirjoituksia 24.4.2024 alkaen. Suomesta tavoitteena on kerätä 35 000 allekirjoitusta ja Euroopan laajuisesti miljoona. Kotimaista kampanjaa koordinoi Naisasialiitto Unioni. Taustalla on kansainvälinen My Voice My Choice -kampanja, joka kulkee Suomessa nimellä Ääni aborttioikeudelle.

Monia merkittäviä järjestöjä on jälleen liittynyt mukaan Naisasialiitto Unionin Suomessa koordinoimaan kampanjaan EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta. Tsekkaa kaikki ja lue lisää!

Marssi järjestettiin Puolan parlamentin tulevan äänestyksen alla Polish Women’s strike -liikkeen kutsusta. Mielenosoitus järjestettiin osana eurooppalaista My Voice My Choice / Ääni aborttioikeudelle -kampanjaa, jota Naisasialiitto Unioni koordinoi Suomessa tänä keväänä. Lue lisää ja tule mukaan!

Puolan parlamentti äänestää aborttioikeuteen liittyvästä lakipaketista 11.4., mutta nyt näyttää siltä, että lakia ei poliitikkojen lupauksista huolimatta korjata. Siksi Naisasialiitto Unioni järjestää mielenosoituksen Puolan aborttioikeuden puolesta maanantaina 8.4. klo 17. Lue lisää ja näytä tukesi!

Monia nimekkäitä järjestöjä on liittynyt mukaan Naisasialiitto Unionin Suomessa koordinoimaan kampanjaan EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta. Mukana olonsa ovat vahvistaneet: Demarinaiset, Ihmisoikeusliitto, Kokoomusnaiset, Lääkärin sosiaalinen vastuu, Naisjärjestöjen Keskusliitto, Plan International Suomi, Solidaarisuus, Suomen Akateemisten Naisten Liitto, Svensk Ungdom, Vasemmistonaiset, Vihreät naiset ja Väestöliitto. Ääni aborttioikeudelle -kampanja pyrkii keräämään Suomesta 35 000 allekirjoitusta eurooppalaiseen kansalaisaloitteeseen, joka avataan allekirjoituksille huhtikuussa. Naisasialiitto Unioni pyrkii saamaan aloitteen tueksi laajan joukon ihmisiä ja organisaatioita.

Nyt se on julkista. Tänä keväänä julkaistaan Eurooppalainen kansalaisaloite, jonka tavoitteena on varmistaa aborttioikeuden toteutuminen kaikkialla EU:ssa. Aloitteen takana on kansainvälinen My Voice, My Choice -kampanja, joka toteutetaan Suomessa nimellä Ääni aborttioikeudelle. Suomen kampanjasta vastaa Naisasialiitto Unioni. Allekirjoitusten kerääminen alkaa maalis-huhtikuussa, ja jatkuu eurovaaleihin asti.

Laki esittää useita heikennyksiä sen kohteena olevien naisten asemaan ja hoitaa tasa-arvovaikutusten arvioinnin erittäin puutteellisesti, lausunto arvioi.

Yhdeksän kymmenestä naisesta Suomessa on kokenut elämänsä aikana seksuaalisuutta loukkaavaa häirintää, joten tartuimme toimeen. Tule sinäkin mukaan tekemään häirinnästä historiaa, osallistu joukkorahoituskampanjaan!

Fatim Diarran viimeinen kausi Unionin puheenjohtajana: “Pienituloiset naiset ottavat kovimman iskun hallituksen leikkauksista”

Orpon hallituksen 2024 talousarvioesitys tuo esiin ristiriidan hallituksen sitoumusten ja tekojen välillä: se vesittää hallituksen lupauksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä.

Vaadimme loppua kaikkien siviilien tappamiselle. Vaadimme israelilaisten panttivankien välitöntä vapauttamista. Vaadimme, että humanitaarinen apu ja elämän perustarpeet kuten sähkö ja vesi päästetään välittömästi saarretulle Gazan kaistaleelle. Naisten rooli konfliktin ratkaisussa sekä tulevissa rauhanneuvotteluissa tulee taata kestävän rauhan luomiseksi.

OmaTahto2020 -kansalaisaloitteen pohjalta uudistettu lainsäädäntö on paitsi voitto tasa-arvolle, myös osoitus kansalaisyhteiskunnan periksiantamattoman työn merkityksestä.

Syksyllä on aihetta suureen juhlaan, kun syyskuun alussa aborttilaki uudistuu raskaana olevan omaa tahtoa kunnioittavaksi. Mutta meillä on myös paljon töitä tasa-arvon ja antirasismin puolustamiseksi. Lue puheenjohtajan kaksi senttiä tulevasta syksystä!

Vaadimme selkeitä ja johdonmukaisia antirasistisia toimia hallitukselta. Lue tarkemmin, miten vastasimme hallituksen kysymyksiin

Naisasialiitto Unioni tyrmää täysin väittämän siitä, että naisten asemaa voitaisiin parantaa ketään naisryhmää solvaamalla. On äärioikeistolle tyypillistä retorista kikkailua, että naisten oikeuksilla ratsastetaan silloin kun ne pönkittävät omia poliittisia tavoitteita.

Naisasialiitto Unioni myöntää Vuoden Lyyti -tunnustuksen vuosittain ansiokkaasta tasa-arvotyöstä. Palkinto jaettiin jo 25. kerran. Tänä vuonna jaettiin myös elämäntyöpalkinto.

Keksijä-Johanna on ruskea tyttö, joka keksii ja rakentaa erilaisia koneita. Naisasialiitto Unionin julkaisemassa lastenkirjassa pääasia ei kuitenkaan ole Johannan sukupuoli tai ihonväri, kuten niin sanotuissa erilaisuudesta kertovissa kirjoissa usein on. Osta omasi nyt Unionin verkkokaupasta!

Me ja yli 2 000 jäsentämme olemme Unioni. Feministinen ja antirasistinen järjestö, joka vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Tervetuloa mukaan muuttamaan maailmaa!

Toimintaryhmät

Löydä oma yhteisösi!

Tiesitkö, että Naisasialiitto Unionissa toimii lukuisia toimintaryhmiä? Ryhmissä pääset tutustumaan muihin feministeihin jaettujen kiinnostuksenkohteiden äärellä.

Uutiset

Katso kaikki

Tiedotteet, 18.06.2024

TIEDOTE: Suomen Palestiina-verkosto Sumudille Naisasialiitto Unionin tasa-arvopalkinto, elämäntyöpalkinto Tarja Haloselle

Naisasialiitto Unioni on päättänyt nimetä Suomen Palestiina-verkosto Sumudin Vuoden Lyytiksi. Arvonimi myönnetään vuosittain tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä. Lisäksi Unioni myöntää elämäntyöpalkinnon presidentti Tarja Haloselle.

Teksti: Aiski Ryökäs

Kannanotot, 14.06.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet ovat uhattuna konflikteissa

Kansalaisjärjestöjen tehtävä on luoda ja ylläpitää toivoa silloinkin, kun ympäröivän maailman viesti ei rakenna ymmärrystä ja rauhaa, tai ihmisoikeuksista puhuminen on epäsuosittua. Olemme aina, vahvasti ja periksiantamattomasti rauhan puolella – ja kutsumme kaikki mukaan tähän työhön.

Teksti: Aiski Ryökäs

Keitä me olemme

Unioni on yli 2 000 jäsenen feministinen ja antirasistinen järjestö.

Tapahtumat

Katso kaikki

27.06.2024 KELLO 13:00–15:00

Pride up your feminism – työpaja

Kluuvikatu 4, 00100 Helsinki

Tule tekemään mielenosoituskylttejä, rannekoruja ja muuta härpäkettä Pride kulkuetta varten! Suunnattu sekä ensimmäistä kertaa mielenosoitukseen osallistuville, että konkareille. Järjestetään Hobo hotel Helsingissä, suomeksi ja englanniksi. Tapahtuma on, avoin kaikenikäisille, mutta alle 12-vuotiaat vain oman aikuisen kanssa.

Lisätietoa: https://naisunioni.fi/kalenteri/

25.05.2024 KELLO 11:00–21:00

Unioni Maailma kylässä -festivaaleilla

Lintulahdenkuja 10, 00500 Helsinki

Tervetuloa tapaamaan Naisasialiitto Unionin vapaaehtoisia ja työntekijöitä Maailma kylässä -festivaaleileilla la 25.5.-su 26.5.

Tapahtumassa voit mm. allekirjoittaa eurooppalaisen kansalaisaloit- teen aborttioikeuden puolesta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

18.05.2024 KELLO 13:00–15:00

Feministinen kävelykierros

Hietaniemenkatu 20

Feministinen kävelykierros suuntaa kulkunsa Hietaniemen hautausmaalle Helsingissä, jolla viimeisen lepopaikkansa ovat saaneet Unionin historian keskeisisiä naisasianaisia kuten Lucina Hagman ja Helmi Tengen.

Liput voi ostaa: https://holvi.com/shop/unioni/product/db1b1392e2a724acd9c595b17fd3a8ce/

Lisätietoa löytyy: https://naisunioni.fi/kalenteri/

Tee ostoksia verkkokaupassamme

Ostamalla kaupan tuotteita tuet Unionin vaikuttamistyötä ja autat meistä tekemään maailmasta tasa-arvoisemman.
Ostoksille!

Juristipäivystys

Juristipäivystys tarjoaa yleisluontoista, suullista neuvontaa, ”ensiapua” erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Naiset voivat ottaa yhteyttä päivystykseen kaikissa juridisissa ongelmissa. Palvelu on maksutonta eikä ajanvarauksia tarvita. Kysymykset kannattaa miettiä etukäteen. Päivystys auttaa naisia lakiasioissa keskiviikkoisin kello 17–19.
Lue lisää

Seuraa meitä myös somessa!

Seuraa Naisasialiitto Unionia sosiaalisessa mediassa ja tutustu Unionin sosiaalisen median turvallisemman tilan periaatteisiin.

Instagram: @naisunioni

Facebook: @naisunioni

Twitter: @naisunioni

LinkedIn: @naisunioni

#naisunioni

We use cookies

We use cookies to optimise usability and performance in order to offer the best possible user experience.

Accept

No, thanks