Naisasialiitto Unionin feministinen selvitys on julkaistu naistenpäivänä 8.3.2023! Se paljastaa eduskuntapuolueiden vaaliohjelmista useita puutteita keskeisissä tasa-arvokysymyksissä, mm. naisiin kohdistuvan väkivallan torjunnassa ja kehollisen itsemääräämisoikeuden edistämisessä. Lue lisää ja selvitä, miten puolueet pärjäsivät arviossa!

Kuten ehkä huomasitkin, Unionin verkkosivut ovat saaneet uuden, ajankohtaisemman ilmeen. Tällä hetkellä tapahtumakalenteri ei päivityksen vuoksi ole toiminnassa. Päivityksen ajan pysyt parhaiten kärryillä Unionin tapahtumista ja uutisista seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa. Unioni on Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä käyttäjänimellä @naisunioni.

Me ja yli 2 000 jäsentämme olemme Unioni. Feministinen ja antirasistinen järjestö, joka vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Tervetuloa mukaan muuttamaan maailmaa!

Tasa-arvoinen kasvatus

Kasvatusopas on julkaistu!

Tasa-arvoinen kasvatus on taito, jota ei opi, jos ei opettele. Olemme julkaissut yleistajuisen käsikirjan sukupuolisensititiiviseen kasvatukseen. Ehdoton hankinta jokaiseen lapsiperheeseen!

Toimintaryhmät

Löydä oma yhteisösi!

Tiesitkö, että Naisasialiitto Unionissa toimii lukuisia toimintaryhmiä? Ryhmissä pääset tutustumaan muihin feministeihin jaettujen kiinnostuksenkohteiden äärellä.

Uutiset

Katso kaikki

Avoimet työpaikat Uutiset, 28.03.2023

Tulva etsii toimitusharjoittelijaa

Harjoittelija pääsee ideoimaan ja kirjoittamaan juttuja sekä Tulvan printtilehteen että verkkosivuille. Lisäksi hän osallistuu Tulvan somesisältöjen suunnitteluun ja tekemiseen.

Teksti: Hanna Hantula

Avoimet työpaikat, 10.03.2023

Töitä tarjolla Villa Salinissa keittiövastaavalle ja siivoojalle

Naisasialiitto Unioni hakee keittiövastaavaa Villa Saliniin yhdeksi viikonlopuksi keväällä, sekä kolmeksi viikoksi kesällä 2023. Haemme lisäksi siivoojaa huvilaan Lauttasaareen.

Teksti: Eekku Aromaa

Tiedotteet, 08.03.2023

Tiedote // Naisasialiitto Unioni: Naisiin kohdistuvan väkivallan torjunta heikkoa vaaliohjelmissa

Naisasialiitto Unionin tuore selvitys eduskuntapuolueiden vaaliohjelmista paljastaa useita puutteita keskeisissä tasa-arvokysymyksissä.

Teksti: Aiski Ryökäs

Tiedotteet Uutiset, 08.03.2023

Tiedote // Naisasialiitto Unioni: Naisiin kohdistuvan väkivallan torjunta heikkoa vaaliohjelmissa

Naisasialiitto Unionin tuore selvitys eduskuntapuolueiden vaaliohjelmista paljastaa useita puutteita keskeisissä tasa-arvokysymyksissä.

Teksti: Hanna Hantula

Keitä me olemme

Unioni on yli 2 000 jäsenen feministinen ja antirasistinen järjestö.

Tapahtumat

Katso kaikki

05.05.2023 KELLO 12:00–16:00

Sankta Lucina – 170 vuotta tulisieluista naisasiavaikuttamista!

Sirenius-sali, Setlementtitalo, Sturenkatu 11, Helsinki

Unioni, Suomalainen Naisliitto, Marttaliitto ja Marthaförbundet järjestävät Lucina Hagmanin 170-vuotisjuhlavuoden kunniaksi seminaarin otsikolla Sankta Lucina – 170 vuotta tulisieluista naisasiavaikuttamista! Seminaari pureutuu järjestöjen voimahahmon, naisasianaisen, rehtorin ja yhteiskoulutuksen puolestapuhuja Lucina Hagmanin työn ja aatteiden eri puoliin.

 

Ilmoittautumiset 30.3. alkaen Suomalaisen Naisliiton kautta. Tilaisuus on maksuton, ilmoittautumislomakkeella voi ilmoittaa osallistumisesta myös kahveille, niiden hinta on 18 euroa.

 

Setlementtitalo on esteetön.

14.06.2023 KELLO 16:00–20:00

Kesäjuhlat

Villa Salin

Unionin perinteiset kesäjuhlat järjestetään 14.6. Laita päivä kalenteriin jo nyt!

08.03.2023 KELLO 17:30–19:30

Naistenpäivän afterit Maikki Friberg -kodissa

Maikki Friberg -koti Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Naistenpäivän iltana kokoonnutaan Maikki Friberg -kotiin rennosti after workin hengessä klo 17.30 alkaen. Tilaisuudessa käydään läpi Unionissa tehty puolueiden vaaliohjelmien feministisen tarkastelun tulokset ja illalla on myös aikaa rennolle yhdessäololle after workin hengessä pienen purtavan ja juomien äärellä. Ilmoittauduthan tilaisuuteen! Maikki Friberg -kodissa remontti on valmistelussa ja tila on toistaiseksi esteellinen.

Tee ostoksia verkkokaupassamme

Ostamalla kaupan tuotteita tuet Unionin vaikuttamistyötä ja autat meistä tekemään maailmasta tasa-arvoisemman.
Ostoksille!

Juristipäivystys

Juristipäivystys tarjoaa yleisluontoista, suullista neuvontaa, ”ensiapua” erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Naiset voivat ottaa yhteyttä päivystykseen kaikissa juridisissa ongelmissa. Palvelu on maksutonta eikä ajanvarauksia tarvita. Kysymykset kannattaa miettiä etukäteen. Päivystys auttaa naisia lakiasioissa keskiviikkoisin kello 17–19.
Lue lisää

Seuraa meitä myös somessa!

Seuraa Naisasialiitto Unionia sosiaalisessa mediassa ja tutustu Unionin sosiaalisen median turvallisemman tilan periaatteisiin.

Instagram: @naisunioni

Facebook: @naisunioni

Twitter: @naisunioni

LinkedIn: @naisunioni

#naisunioni

We use cookies

We use cookies to optimise usability and performance in order to offer the best possible user experience.

Accept

No, thanks