Ääni aborttioikeudelle -kampanjaan mukaan muun muassa Lääkäriliitto, Monika-Naiset ja Fem-R

Ääni aborttioikeudelle -kampanja pyrkii keräämään Suomesta 35 000 allekirjoitusta eurooppalaiseen kansalaisaloitteeseen, joka avataan allekirjoituksille pian. 

Monia merkittäviä järjestöjä on jälleen liittynyt mukaan Naisasialiitto Unionin Suomessa koordinoimaan kampanjaan EU:n laajuisen aborttioikeuden puolesta. Uusia kumppaneita ovat Fem-R, Kurdistan Diaspora Naisten liitto, Lääkäriliitto, Liikkeen naiset, Loisto setlementti, Miehet ry, Monika-naiset, Naisten linja, Svenska Kvinnoförbundet, Suomen Seksologiliitto, Vapaaehtoisesti Lapsettomat Ry ja Vihreät nuoret. 

 

Naisasialiitto Unioni kutsuu aloitteen tueksi kaikki organisaatiot, jotka puolustavat seksuaali- ja lisääntymisoikeuksia.

 

Toivotamme uudet kumppanit sydämellisesti tervetulleiksi mukaan kampanjaan. On mahtavaa, että esimerkiksi Lääkäriliitto terveydenhuollon ammattilaisia edustavana järjestönä näyttää tukensa aborttioikeudelle kampanjan kautta”, Unionin pääsihteeri Eekku Aromaa riemuitsee. 

 

“Kuten Puolan tilanteesta näemme, aborttioikeuden palauttaminen voi olla erittäin vaikeaa jos sen kerran menettää, ja siksi nyt on oikea aika suojata sitä Euroopanlaajuisesti. Tarvitsemme siksi ihan jokaisen tuen, pienen ja suuren, jotta voimme varmistaa aborttioikeuden toteutumisen kaikialla EU:ssa.”

Ääni aborttioikeudelle -kampanja on osa Euroopan laajuista My Voice My Choice -kampanjaa.

 

Kumppanilista täydentyy edelleen. 

 

Kaikki kumppanit löytyvät kampanjan verkkosivuilta osoitteesta: https://aborttioikeus.naisunioni.fi/osallistu 

 

Lisätietoja: 

Eekku Aromaa

Pääsihteeri

Naisasialiitto Unioni

eekku.aromaa@naisunioni.fi 

040 773 9632 

 

Haluatko mukaan kampanjaan? 

Toimitko organisaatiossa, joka edistää perus- ja ihmisoikeuksia ja haluaa puolustaa jokaisen naisen, tytön ja muiden kohdullisten pääsyä turvalliseen aborttiin EU-maissa? Jos tunnistat itsesi, tule järjestösi voimin tukemaan kampanjaa. Ilmoittautua voit Unionin pääsihteerille.