Atlas Saarikoskesta Tulvan uusi päätoimittaja

Toimittaja Atlas Saarikoski on valittu feministisen aikakauslehden Tulvan uudeksi
päätoimittajaksi. Valinnan teki Tulvaa kustantavan Naisasialiitto Unionin hallitus. Tulvan edellinen päätoimittaja Anne Moilanen siirtyi kulttuuri- ja urheiluministerin erityisavustajaksi lokakuun lopussa.

Helsinkiläinen Atlas Saarikoski (s. 1982) on monipuolinen toimittaja, joka on hoitanut Tulvan päätoimittajan sijaisuutta vuoden 2012 ajan. Saarikoski tunnetaan myös mm. nettilehti Lilyn ja Uuden Suomen kolumnistina. Hän on pitänyt Yle Radio 1:ssä omaa puheohjelmaa ja kirjoittanut juttuja useisiin lehtiin, viime aikoina Tulvan ohella erityisesti ilmaisjakelulehti Normihomolehteen.

”Haluan aluksi tuplata Tulvan lukijamäärän”, Tulvan uusi päätoimittaja Atlas Saarikoski innostuu.
”Sukupuolen, seksuaalisuuden ja vallan kysymykset koskettavat kaikkia yhteiskunnassa. Siksi feminismi on kaikkien asia.”

Päätoimittajan työn ohella Saarikoski työskentelee opetusministeriön rahoittamassa Suvaitsevaisuudesta yhdenvertaisuuteen -hankkeessa, joka ravistelee mm. sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä normeja oppilaitoksissa. Saarikoski toimii myös aktiivisesti kansalaisliikkeissä.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Tulva on Suomen tunnetuin feministinen aikakauslehti. Tulva
käsittelee yhteiskunnallisia ilmiöitä, politiikkaa, kulttuuria ja viihdettä. Useita kertoja palkitun Tulvan painos on 3000 kappaletta.

Tulvan verkkoversio, feminististen tuotteiden nettikauppa sekä päätoimittajan ja Tulvan toimituskunnan blogit löytyvät internetistä osoitteesta www.tulva.fi. Lehden toimitus sijaitsee Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -kodissa (Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki).