Atlas Saarikoski Tulvan vt. päätoimittajaksi

Toimittaja Atlas Saarikoski on valittu Tulvan vt. päätoimittajaksi vuoden kestävän perhevapaasijaisuuden ajaksi.

Toimittaja Atlas Saarikoski on valittu feministilehti Tulvan vt. päätoimittajaksi. Valinnan teki Tulvaa kustantavan Naisasialiitto Unionin hallitus kokouksessaan maanantai-iltana 12.12.2011. Saarikoski aloittaa vuoden kestävän perhevapaan sijaisuutensa 1.1.2012.

Helsinkiläinen Atlas Saarikoski (s. 1982) on monipuolinen toimittaja, joka tunnetaan mm.
pitkäaikaisena Uuden Suomen blogistina ja TV2:n Pressiklubi-ohjelman kommentaattorina. Hän on pitänyt Yle Radio 1:ssä omaa puheohjelmaa ja kirjoittanut juttuja useisiin lehtiin, kuten Voimaan ja nettijulkaisu Fifiin. Freelancer-toimittajan työnsä ohella Saarikoski toimii aktiivisesti useissa kansalaisliikkeissä.

”Tuntuu hurjalta, mutta hienolta! Kuten sekin, että täällä on valaita ympärillä!”, hihkuu meriltä Kanarian saarilta tavoitettu Atlas Saarikoski puhelimitse. Hän purjehtii parhaillaan La Gomeran saaren edustalla bongaamassa valaita. No millaista linjaa aiot vetää Tulvassa? ”Halua kertoa monimuotoisesta feminismistä, joka nostaa marginaalit keskiöön!”, huutaa Saarikoski kovassa
tuulessa.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Tulva on Suomen ainoa feministinen aikakauslehti. Tulva käsittelee yhteiskunnallisia ilmiöitä, politiikkaa, kulttuuria ja viihdettä. Useita kertoja palkittu Tulva on hyvin tunnettu pienlehti, jonka painos on 3000 kappaletta. Viimeisin lehden saama
tunnustus on Kulttuurilehtien laatupalkinto, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Tulvalle syksyllä 2010.

Tulvan verkkoversio, feminististen oheistuotteiden nettikauppa, päätoimittajan blogi jne. löytyvät netistä osoitteesta www.tulva.fi. Lehden toimitus sijaitsee Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -kodissa (Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki).