Harjoittelut, työkokeilut ja vapaaehtoistehtävät

Harjoittelut ja työkokeilut

Etsitkö harjoittelupaikkaa tai työkokeilupaikan tarjoajaa? Kiinnostaako sinua järjestötoiminta ja feminismi?

Naisasialiitto Unioni ja sen kustantama Tulva-lehti voivat tarjota niin lyhyitä kuin pitkiäkin harjoittelupaikkoja ja työkokeilupaikkoja esimerkiksi kieliharjoitteluun, TET-harjoitteluun, ammattiopintojen harjoittelujaksoihin tai muihin palkattomiin harjoitteluihin. Palkallisista harjoittelupaikoista ilmoitamme erikseen ja niihin on erillinen rekrytointi. 

Kaikki tehtävät suunnitellaan yhdessä harjoittelijan tai työkokeilijan kanssa ja varmistetaan, että Unionin ja tekijän tavoitteet ja toiveet kohtaavat. Samalla varmistetaan, että tehtävään on saatavilla riittävästi ohjausta, että tavoitteet voivat toteutua.

Vapaaehtoistehtävät

Unionissa voi hoitaa monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Tyypillisimmät vapaaehtoistehtävät ovat esimerkiksi toimintaryhmien vetämistä tai muuta toiminnan järjestämistä. Unionin jäsenet voivat perustaa uusia toimintaryhmiä. Jos olet kiinnostunut ryhmän perustamisesta, luethan ohjeet ja otat sen jälkeen yhteyttä pääsihteeriin ohjeiden mukaisesti.

Lisäksi avoimina on seuraavia ennalta määriteltyjä tehtäviä:

  • Etsimme lisää vapaaehtoisia päivystäjiä keskiviikkoisin toteutettavaan juristipäivystykseen. Sopivat juristipäivystyksen vapaaehtoiset ovat juristeja tai opinnoissaan edistyneitä oikeustieteen opiskelijoita. Juristipäivystyksestä maksetaan pieni kulukorvaus.
  • Etsimme juristipäivystyksen koordinaattoria. Koordinaattorin tehtäviin kuuluu hoitaa juristipäivystyksen käytännön asioita keskiviikkoisin sekä vastata juristipäivystyksen vapaaehtoisten juristien aikatauluista, muistutuksista ja raportoinnista yhteistyössä vapaaehtoisten juristien kanssa. Yhtenä tärkeimmistä tehtävistä koordinaattori siirtää puhelut aina keskiviikkoisin klo 17 vuorossa olevan juristin puhelimeen ja poistaa käännön klo 19. Juristipäivystyksen koordinaattorin tehtävä on vapaaehtoistehtävä.