Kommentti: Ei syrjinnälle, kyllä 6+6+6-mallille

Naisasialiitto Unioni muistuttaa, että laki kieltää sukupuoleen perustuvan syrjinnän työhönotossa ja kannustaa kehittämään vanhempainvapaajärjestelmää tasa-arvoisemmaksi.

Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) kommentoi Helsingin Sanomissa (19.2.2014), että kannattaa palkata nuoria miehiä töihin nuorten naisten sijaan. Näin toimimalla hänkin olisi välttynyt työntekijöiden äitiysloman sijaisuuksista.

Naisasialiitto Unioni huomauttaa, että työhönotossa työnantaja ei voi lain mukaan ilman painavaa ja hyväksyttävää syytä valita tehtävään nimenomaan miestä tai naista. Työnhaussa nuoren naishakijan mahdollinen tuleva raskaus ei voi toimia syynä suosia mieshakijoita.

”Kansanedustaja Ruohonen-Lernerin kommentti on varomaton. Tärkeämpää olisi keskittyä siihen, miten sukupuolten välistä tasa-arvo työelämässä kehitetään ja miten vanhempainvapaajärjestelmää voitaisiin uudistaa”, sanoo Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen.

Naisasialiitto Unioni on yhdessä monien muiden Suomen tasa-arvotoimijoiden kanssa kannustanut niin sanottuun 6+6+6-malliin. Mallissa molemmille vanhemmille on ositettu oma kuuden kuukauden jakso ja jäljellä jäävän jakson voi käyttää kumpi tahansa vanhemmista.

Lisätietoja:

Milla Pyykkönen

040 773 9632

paasihteeri (at) naisunioni.fi