Mirkka Hietanen Tulva-lehden AD:ksi

Feministisen aikakauslehti Tulvan AD:ksi on valittu graafikko Mirkka Hietanen. Valinnan vahvisti Tulva-lehteä kustantavan Naisasialiitto Unioni ry:n hallitus kokouksessaan torstai-iltana 7.10.2010.

Mirkka Hietanen (s. 1979 Vaasassa) on helsinkiläinen freelance-graafikko, joka on erikoistunut lehtityöhön. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta graafiseksi suunnittelijaksi 2005. Mirkka Hietanen on toiminut Voima-lehden graafikkona viimeiset kolme vuotta ja tekee myös mm. Niin&Näin -lehteä, Psykologiliiton lehteä sekä yksittäisiä freelance-projekteja, kuten kirjoja ja identiteettisuunnittelua. Mirkka Hietanen on myös taitava kuvittaja ja maalari, jonka töitä on ollut esillä useissa näyttelyissä.

Keväällä 2002 perustettu Tulva on Suomen ainoa feministinen aikakauslehti, joka käsittelee populaarilla tavalla ajankohtaisia ilmiöitä, politiikkaa ja kulttuuria. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden puolipäiväisenä päätoimittajana toimii Anne Moilanen, muilta osin lehteä tekevät freelancerit. Tulva on palkittu useita kertoja journalistisesta laadustaan. Vuonna 2006 Tulva voitti Kultti ry:n Vuoden laatulehti -palkinnon ja vuonna 2007 Tulva valittiin Vuoden Kristiinaksi.

Journalistisesti itsenäisen Tulvan painos on 4000 kpl. Lehti tulee jäsenetuna kaikille Naisasialiitto Unionin jäsenille (noin 2000 jäsentä). Lisäksi Tulvalla on kasvava joukko omia ns. vain-tilaajia. Irtonumeroita voi ostaa Akateemisista kirjakaupoista ja Lehtipisteistä. Tilaukset, lehden verkkoversio, päätoimittajan blogi, nettikauppa jne. osoitteessa www.tulva.fi.