MsAfropolitan Minna Salami ja piispa Irja Askola juhlaseminaarin puhujina

125-vuotias Naisasialiitto Unioni katsoo feminismin tulevaisuuteen – MsAfropolitan Minna Salami ja piispa Irja Askola juhlaseminaarin puhujina

Naisasialiitto Unionin 125. juhlavuoden päätapahtuma Feminismin tulevaisuus Naisasialiitto Unioni 125 vuotta järjestetään 29.9.2017 Helsingin eurooppalaisella koululla. Seminaarin pääpuhujaksi saapuu yksi aikamme tärkeimmistä feministisistä äänistä, suomalais-nigerialainen kirjoittaja Minna Salami, joka tunnetaan kansainvälisesti etenkin MsAfropolitan-sivustostaan.

“Nykyisessä globaalissa poliittisessa ilmapiirissä feminismiä tarvitaan enemmän kuin koskaan”, sanoo Salami. Juhlaseminaariin Salami saapuu puhumaan feminismin tarjoamasta mahdollisuudesta aikaansaada muutosta niin globaalisti kuin paikallisesti.

“Kehitys ei tapahdu itsestään. Uuskonservativismi ja rasismin nousu varjostavat juhlavuottamme. Juhlapuheissa ylistetyn tasa-arvon itseisarvo unohtuu heti, kun sen toteuttamisesta koituisi kustannuksia tai jos se edellyttää omien tottumusten haastamista”, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Nina Järviö sanoo.

Naisasialiitto Unionin kantavia voimia ovat kautta vuosikymmenten olleet aikansa uranuurtajat. Järjestön perustajajäseniin lukeutuvat mm. ensimmäisenä puheenjohtajana toiminut ja maailman ensimmäisten naispuolisten kansanedustajien joukossa vaikuttanut Lucina Hagman, kirjailija Maikki Friberg sekä taiteilija Helena Westermarck.

“Unionin historia on Suomen naisasialiikkeen ja feminismin historiaa”, kertoo Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen.

Juhlaseminaarin pitopaikassa järjestettiin myös Naisasialiitto Unionin virallinen perustamiskokous 1.10.1892. Salamin lisäksi seminaariin osallistuvat yhteiskunnallinen vaikuttaja Maryan Abdulkarim, Helsingin eläköityvä piispa Irja Askola ja nuori feministi Pazilaiti Simayijiang.

Naisasialiitto Unionin 125-vuotisjuhlaa jatketaan illalla 29.9.2017 feministien ja ystävien kokoontuessa Kimallusta ja feminismiä -bileisiin kello 19 alkaen Nosturin Elmun baariin (Telakkakatu 8). Illan ohjelmassa kuullaan eri aikakausien feministisiä puheita ja käytetään avokätisesti ekologista kasvoglitteriä. Musiikista vastaa Menkkaklubin DJ:t. Liput 6 euroa ovelta.

Lisätiedot:

Nina Järviö, puheenjohtaja, 044 995 89 59
Milla Pyykkönen, pääsihteeri, 040 773 9632                     

Juhlien verkkosivu: naisunioni.fi/unioni125
Facebook fb.com/naisunioni
Twitter @naisunioni
#unioni125