Naisasialiitto Unioni: naisiin kohdistuvalla rasismilla ei paranneta naisten oikeuksia

TIEDOTE

 

Naisasialiitto Unioni tyrmää täysin väittämän siitä, että naisten asemaa voitaisiin parantaa ketään naisryhmää solvaamalla. On äärioikeistolle tyypillistä retorista kikkailua, että naisten oikeuksilla ratsastetaan silloin kun ne pönkittävät omia poliittisia tavoitteita.

 

– Pääministeri Orpon väittämä siitä, että valtiovarainministeri Purra olisi puolustanut naisten oikeuksia burkhankäyttäjiä solvaavalla tekstillään, oli rimanalitus. Jos väitetään että puolustetaan naisten oikeuksia, mutta samalla haukutaan jotakin joukkoa naisista rasistisesti, niin silloin ei puolusteta naisia vaan syrjitään heitä, Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra moittii.

 

– On häpeällistä ja järkyttävää, että tasa-arvon mallimaana tunnetussa Suomessa valtion johto puolustaa nyt oikeutta puhua halventavasti yhdestäkään ryhmästä naisia, Diarra jatkaa. 

 

Naisten oikeuksia voi ajaa ainoastaan jos tunnistetaan, että jokainen nainen on aivan yhtä arvokas. 

 

– Jos edistät naisten oikeuksia, edistät kaikkien naisten oikeuksia. Silloin et rasistisesti solvaa huiviin pukeutuvia etkä äänestä aborttioikeutta tai transnaisten oikeuksia vastaan eduskunnassa. Muun väittäminen on poliittista sumuttamista, Diarra muistuttaa.

 

Monet kansalaisjärjestöt ja aktivistit ovat jo pitkään näyttäneet hyvää esimerkkiä siitä, miten eri kulttuuri- tai uskontosidonnaisiin sukupuolittuneen syrjinnän ja väkivallan muotoihin puututaan asiallisesti ja ilman rasismia.

 

– Esimerkiksi tyttöjen sukuelinten silpominen tai pakkoavioliitot ovat vakavia väkivallan muotoja, joiden lopettamiseksi vaaditaan vielä paljon työtä. Mutta tämä väkivallan vastainen työ on aivan eri asia kuin poliitikon hyökkäys uskonnollista vähemmistöä kohtaan oman rasistisen agendan edistämiseksi. Sellaisen oikeuttaminen heikentää uskottavuutta kaikelta siltä tasa-arvotyöltä, mitä tämä hallitus on luvannut tehdä, Diarra jyrähtää.