Naisasialiitto Unioni tukee kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista

Naisasialiitto Unioni on pettynyt lakivaliokunnan päätökseen olla viemättä lakialoitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista eduskunnan käsittelyyn.

-Lain ei tulisi asettaa ihmisiä eriarvoiseen asemaan sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Lakiesitys olisi ollut tärkeä askel kohti tasa-arvon toteutumista Suomessa, toteaa Naisasialiitto Unionin hallituksen varapuheenjohtaja Nina Järviö.

Tällä hetkellä avioliiton voivat Suomessa solmia heteroparit, ja avioliiton rinnalla on erillinen parisuhteen rekisteröinti samaa sukupuolta oleville pareille. Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa samaa sukupuolta olevilla pareilla ei ole oikeutta avioliittoon.

Lakivaliokunnan päätöksen jälkeen Naisasialiitto Unionin hallitus päätti kokouksessaan 27.2.2013 yksimielisesti lähteä tukemaan kansalaisaloitetta tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Kansalaisaloitteeseen liittyvä kampanja on nimeltään Tahdon2013, ja kampanjan on käynnistänyt Tasa-arvoinen Suomi ry.

Kansalaisaloitteeseen aletaan kerätä nimiä 19.3.2013. Tavoitteena on saada vähintään 50 000 nimeä kerättyä puolen vuoden sisällä.