OmaTahto2020-kansalaisaloite: yli 50 000 kannatusilmoitusta alle kuukaudessa!

Suomen aborttilain päivittämiseen tähtäävä OmaTahto2020-kansalaisaloite on kerännyt kansalaisaloite.fi-palvelussa yli 50 000 kannatusilmoitusta alle kuukaudessa. Aloite avattiin allekirjoituksille keskiviikkona 23.9.2020, ja se saavutti tarvittavat 50 000 kannatusilmoitusta sunnuntaina 18.10.2020.

OmaTahto2020 on kansalaisaloite, jonka tavoitteena on päivittää Suomen laki raskauden keskeyttämisestä nykyaikaiseksi, eurooppalaista lainsäädäntöä vastaavaksi ja raskaana olevan itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi.

Kansalaisaloitetta hallinnoi feministinen ja antirasistinen järjestö Naisasialiitto Unioni. Kansalaisaloitetta tukee yli 20 järjestöä, muun muassa Amnesty International – Suomen osasto ry, Plan International Suomi, Suomen Gynekologiyhdistys, Suomen Kätilöliitto, Svenska Kvinnoförbundet, Väestöliitto sekä useat poliittiset nais- ja nuorisojärjestöt.

”Kiitos kaikille allekirjoittaneille. Tämä osoittaa sen, että suomalaisilla on halu ja tahto kunnioittaa naisten itsemääräämisoikeutta”, iloitsee Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra. ”Me emme tehneet tätä yksin – kampanja ei olisi ollut mahdollinen ilman kansalais- ja asiantuntijajärjestöjen työtä. Työ ei ole kuitenkaan pääty tähän. Me tulemme tapaamaan kaikki eduskuntaryhmät, sillä me haluamme hoitaa aloitteen lainsäädännöksi. Meille Unionissa oli alusta asti päivänselvää, että kun jotain tehdään, tehdään se kunnolla. Olemmehan me sentään suomalaisia naisasianaisia.”

Kansalaisaloitteen kannatusilmoitukset toimitetaan seuraavaksi Digi- ja väestötietovirastoon tarkistettavaksi, jonka jälkeen aloite luovutetaan eduskuntaan mahdollisimman pian.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

OmaTahto2020-kansalaisaloite: www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7233
www.omatahto2020.fi

Riikka Pennanen
Viestintäsuunnittelija, Naisasialiitto Unioni
viestinta@naisunioni.fi
puh. 044 901 5933