Puheenjohtaja Fatim Diarra: Lapsia vahingoittavat syrjintä ja ennakkoluulot, eivät tekoripset tai huulipuna

Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra on tyrmistynyt siitä asenteesta, jolla drag-taidetta vääristellään lapsille vahingolliseksi tämänhetkisessä julkisessa keskustelussa. 

 

– Kerrataanpa faktat: drag-taiteessa on kyse sukupuolen ilmaisulla leikittelystä. Lapsille suunnatussa dragissa on lapsille sopivaa sisältöä. Se on näin yksinkertaista. Vaarallinen osa tässä keskustelussa on ne vääristelevät  puheet, jossa sekoitetaan sateenkaariteemat tarkoituksella rikollisuuteen.

 

Vähemmistöjen oikeuksia vastustetaan aina, mutta sen keinot vaihtelevat. Nyt siihen yritetään valjastaa lasten oikeuksia.

 

– on erityisen vakavaa, että tätä vääristeltyä keskustelua käydään näennäisesti lasten oikeuksia puolustamalla, kun tosiasiassa tässä hyökätään niitä vastaan. Lasten kasvulle ja kehitykselle on olennaisen tärkeätä saada leikkiä erilaisilla rooleilla vapaasti. Moninaisuuden hyväksyminen tuo lapsille tilaa löytää itsensä ja kasvaa tasapainoisiksi aikuisiksi.

 

Diarraa huolettaa kansainvälinen trendi sateenkaarevien teemojen demonisoinnista. 

 

– Drag-kulttuurin vastustus kasvaa nopeasti Yhdysvalloissa. Unkari kielsi hiljattain lailla sateenkaariteemoista puhumisen alaikäisille nimenomaan vetomalla lasten oikeuksien suojeluun. 2020-luvun feministinä meidän pitää vastustaa tätä antigender-liikehdintää yhdessä suorasanaisesti: LHBTQIA+-vähemmistöjen asia on myös meidän asiamme. Hyökkäys sateenkaarioikeuksia vastaan on hyökkäys meidän jokaisen vapautta vastaan. 

 

– On surkeaa katsottavaa miten suomalaiset konservatiivit kopioivat vähemmistövihapropagandaa raukkamaisesti suoraan Yhdysvalloista. Tämä pelon ja vihan lietsominen ei ole vain julmaa, mutta myös vahingollista suomalaiselle yhteiskunnalle, Diarra muistuttaa.