Seta, Helsinki Pride -yhteisö ja Naisunioni korostavat kehollisen itsemääräämisoikeuden kuuluvan jokaiselle IDAHOBIT-päivänä

Tänään IDAHOBIT-päivänä eli homo-, bi-, inter- ja transfobian vastaisena päivänä on loistava päivä muistuttaa, että ihmisoikeuskamppailut eivät koskaan ole erillään toisistaan. 

 

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustaminen tukee myös naisten oikeuksia. Ja naisten oikeuksien edistämisen täytyy tapahtua niin, että se vahvistaa myös sateenkaarioikeuksia. 

 

Ja siksi Naisunionin Ääni aborttioikeudelle -kampanjassa ovat mukana mm. Seta ja Helsinki pride -yhteisö:

 

“Kehollisen itsemääräämisoikeuden puolustaminen yhdistää meitä kaikkia. Aborttioikeus on tärkeä aihe Setalle myös, koska osaan lesbo-, bi- ja queernaisista tai transmiehistä kohdistetaan lesbo- ja transfobista seksuaaliväkivaltaa. Siksikin oikeus aborttiin on sateenkaarikysymys”, Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo muistuttaa. 

 

Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen lisää: “Itsemääräämisoikeuden lisäksi meitä yhdistää yhteinen vastavoima, antigender-liike. Sen tavoitteena on rapauttaa sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen että naisten oikeuksia. Kun aborttioikeutta ruvetaan kaventamaan, silloin lähestytään kaikkien ihmisten itsemääräämisoikeuden kaventamista”, Kemppainen täydentää.

 

”Meille on selvää, että kun puolustamme kaikkien naisten oikeuksia, niitä ei voi rajata vain cis-naisten oikeuksiin. Aborttioikeus on paitsi perinteinen naiskysymys, myös aihe joka koskee monia transtaustaisia miehiä ja muunsukupuolisia. Jo senkin takia meille on aivan oleellista tehdä yhteistyötä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavien tahojen kanssa”, Naisunionin pääsihteeri Eekku Aromaa alleviivaa juhlapäivänä.

 

Ei siis anneta meitä vastustavien voimien luoda railoja välillemme: sinun oikeutesi ovat myös minun kamppailuni. 

 

Toivotamme kaikille voimakasta, solidaarista ja merkittävää IDAHOBIT-päivää!

 

Sen kunniaksi on loistava päivä käyttää minuutti ihmisoikeuksien puolustamiseen ja allekirjoittaa Ääni aborttioikeudelle -kansalaisaloite. Allekirjoita kansalaisaloite täältä.