Solidaarisuuslakko15.10.2007

Naisasialiitto Unioni tukee Tehyn tavoitteita nostaa hoitajien palkkoja kunnolla ja kehottaa kaikkia Suomen naisia menemään solidaarisuuslakkoon 15.10.2007.

Valtaosa suomalaisista on sitä mieltä, että hoitotyöntekijät ansaitsevat nyt kunnollisen kuoppakorotuksen. Hoitajille on maksettu työn vaativuuteen nähden liian vähän, eivätkä tämän syksyn palkkatarjoukset korjanneet lainkaan palkkauksen epäsuhtaa. Päinvastoin: hallituksen lupaama tasa-arvo”tippi” nostaa esimerkiksi lääkärien palkkoja suhteellisesti enemmän kuin hoitajien.

Kelan teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän veroja hyvien terveydenhoitopalvelujen takaamiseksi. Neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että veroja voi nostaa. ”On käsittämätöntä, että kansalaiset haluavat maksaa lisää veroja, mutta poliitikot eivät halua heille sitä mahdollisuutta antaa”, ihmettelee Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Veronika Honkasalo. ”Jos hoitajien palkkoja ei nosteta yhteisin päätöksin, nousevat ne kuitenkin markkinamekanismien kautta siten, että hoitajat siirtyvät reppufirmoihin. Onko tavoitteena yksityistää suomalainen terveydenhoito?”

Naisasialiitto Unioni kehottaa kaikkia Suomen naisia menemään yhden päivän solidaarisuuslakkoon 15.10.2007 Tehyn palkkaratkaisun jouduttamiseksi.