Täältä tulee Keksijä-Johanna! -lastenkirja julkaistaan 15.5.

Naisasialiitto Unioni julkaisee normeja rikkovan lastenkirjan nimeltä Täältä tulee Keksijä-Johanna! Teos on suomennos ruotsalaisen, moninaisuuteen keskittyvän Olika-kustantamon kirjasta Här kommer UpfinnarJohanna!

Millainen kirja?

Keksijä-Johanna on ruskea tyttö, joka keksii ja rakentaa erilaisia koneita. Naisasialiitto Unionin julkaisemassa lastenkirjassa pääasia ei kuitenkaan ole Johannan sukupuoli tai ihonväri, kuten niin sanotuissa erilaisuudesta kertovissa kirjoissa usein on. Tässä kirjassa Johanna on ennen kaikkea innostava lapsi. Johannan matkassa seikkailevat myös hänen pikkuveljensä Matti ja Teppo ja retkellä tavataan myös Hapan-Heikki, kulmakunnan äksyin tyyppi.

“Painan tästä näin, tuolta toisin päin. Väännän vielä vähän, ei pysähdytä tähän. Simsala hahhahhaa, nyt alkaa naurattaa!”

Kirja on suunnattu 3-6 -vuotiaille, ja kuten vaikkapa Onni-poika, Risto Räppääjä tai Tatu ja Patu, myös Keksijä-Johanna sopii kaikille lapsille.

Milloin kirja julkistetaan?

Kirjan julkaisutilaisuus on satutunti! Maanantaina 15.5. klo 17:15 Oodi-kirjastossa järjestettävässä julkaisutilaisuudessa Unionin puheenjohtaja, kansanedustaja Fatim Diarra lukee kirjaa kaikenikäiselle yleisölle ja kertoo omasta lapsuudestaan ruskeana suomalaistyttönä. 

 

  • Tapahtumapaikka: Lasten tapahtumatila, 3. krs, Keskustakirjasto Oodi, Helsinki
  • Tapahtuma-aika:15.5.2023 klo 17.15 – 18.15
  • Tila on esteetön

Tervetuloa!