loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Feministinen talouskoulu I: Talouden sukupuoli

19.11.2021 kello 10:0016:00

Vapaa

Miten talous ja tasa-arvo liittyvät toisiinsa? Miten ymmärrys taloudesta on sukupuolittunut? Ketkä puhuvat ja päättävät taloudesta? Millaisia tasa-arvovaikutuksia talouspolitiikalla on? 

Feministinen talouskoulu opettaa kriittistä feminististä talouslukutaitoa. Monet talouskysymykset, kuten palkkaerot ja naisten köyhyys, ovat olleet pitkään tasa-arvopolitiikan ja feministisen kansalaistoiminnan ytimessä. Näitä kysymyksiä ei kuitenkaan juuri näy julkisessa puheessa taloudesta. Keskustelu julkisesta taloudesta, valtion tai kuntien budjeteista tai vaikkapa julkisesta velasta puolestaan ovat feminististen keskustelujen marginaaleissa. 

Feministinen talouskoulu antaa käsitteellisiä ja käytännöllisiä välineitä osallistua talouskeskusteluun sekä muuttaa keskustelua moniäänisemmäksi ja haastaa sen rajoja. Ensimmäisen talouskoulun aiheena on talouden sukupuoli. Feministisen talouskeskustelun tutkijoiden ja asiantuntijoiden kanssa keskustellaan taloudesta feministisestä näkökulmasta: sukupuolittuneesta talouspuheesta, feministisestä taloustieteestä ja hoivan politiikasta. Millä tavoin talouspuhe on sukupuolittunutta? Mitä on feministinen taloustiede? Miten puhua hoivasta tasa-arvo- ja talouskysymyksenä? Kuulemme asiantuntijoiden ja tutkijoiden esityksiä, ja kehitämme yhdessä osallistujien kesken taloutta koskevaa feminististä tietoa.

Talouskoulu on suunnattu tasa-arvokysymysten parissa työskenteleville sekä kaikille feministeille ammattiin tai koulutukseen katsomatta. Talouskoulun järjestävät yhteistyössä Naisasialiitto Unioni ja Koneen Säätiön rahoittama hanke Tasa-arvoa taloustietoon, feminismiä finanssipolitiikkaan (FEMTIE).

Talouskoulu järjestetään 19.11.2021 klo 9-16 Helsingissä Unionin tiloissa osoitteessa Bulevardi 11 A 1. Tilaan kuljetaan portaita pitkin ja valitettavasti hissiä ei ole. Talouskouluun valitaan 20 osallistujaa. Hae talouskouluun lomakkeella 31.10.2021 mennessä. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnasta viimeistään 3.11.2021.

Tiedot

Päivämäärä:
19.11.2021
Aika:
10:00–16:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:

Järjestäjät

Naisasialiitto Unioni
FEMTIE-hanke

Tapahtumapaikka

Maikki Friberg -koti
Bulevardi 11 A 1
Helsinki, 00120 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
09643158