loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Feministinen talouskoulu II: Feministinen talouspolitiikka

5.5.2022 kello 10:0015:30

Vapaa

Talouspolitiikka esitetään usein sukupuolettomana, vaikka talouspolitiikalla on aina tasa-arvovaikutuksia, myönteisiä tai kielteisiä. Esimerkiksi sosiaaliturvan ja julkisten palvelujen leikkaukset vaikuttavat eri tavalla eri ihmisryhmiin, ja yleensä ne heikentävät etenkin haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten taloudellista asemaa. Taloutta ja talouspolitiikkaa koskevat tavoitteet ja toimenpiteet esitetään myös usein vaihtoehdottomina, vääjäämättöminä ja kiistattomaan tietoon perustuvina, vaikka talouspoliittiset päätökset ovat aina poliittisia ja ideologisia, ja niille on myös vaihtoehtoja.

Toukokuussa 2022 järjestettävä Feministisen talouskoulu II keskittyy feministiseen talouspolitiikkaan. Talouskoulussa sekä puretaan talouspolitiikan myyttejä että tarjotaan niille feministisiä vaihtoehtoja. Tavoitteena on auttaa tunnistamaan ja purkamaan talouspoliittiseen keskusteluun juurtuneita myyttejä ja tiedollisia vinoumia asiantuntijapuheenvuorojen johdolla, sekä yhdessä keskustellen. Talouskoulussa tarjotaan ja pohditaan myös feministisiä vaihtoehtoja nykyiselle talouspolitiikalle.

Tilaisuudessa saamme kuulla talouden ja talouspolitiikan tutkijoita ja asiantuntijoita. Puheenvuoroissa pohditaan feministisen talouspolitiikan tavoitteita, tarkastellaan talousarviota sukupuolinäkökulmasta, puhutaan samapalkkaisuuden politiikasta ja kyseenalaistetaan talouskeskustelun totuuksia.

Talouskoulu on suunnattu tasa-arvokysymysten parissa työskenteleville sekä kaikille feministeille ammattiin tai koulutukseen katsomatta. Feministinen talouskoulu on Naisasialiitto Unionin sekä Koneen säätiön rahoittaman Tasa-arvoa taloustietoon, feminismiä finanssipolitiikkaan (FEMTIE) -hankkeen yhteinen keskustelutilaisuuksien sarja, joka käynnistyi syksyllä 2021. Talouskoulun tavoitteena on opettaa ja opiskella kriittistä ja feminististä talouslukutaitoa ja antaa eväitä taloudesta käytävän yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumiseen. Voit osallistua talouskoulun toiseen osaan, vaikka et olisi osallistunut ensimmäiseen talouskouluun.

Talouskoulu järjestetään torstaina 5.5. klo 10:00-15:30 Helsingissä Unionin tiloissa osoitteessa Bulevardi 11 A 1. Tilaan kuljetaan portaita pitkin ja valitettavasti hissiä ei ole.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, ja tarjoamme osallistujille vegaanisen aamukahvin ja lounaan. Mikäli sinut valitaan mukaan, mutta et pääsekään tapahtumaan, peruthan osallistumisesi viimeistään 15.4.2022. Jos et peru osallistumistasi, perimme niin kutsutun no show -maksun (50 euroa). Sairauden vuoksi voit perua osallistumisen myös lähempänä tapahtumaa. Ilmoitathan myös sairaudesta johtuvasta perumisesta heti kun mahdollista.

Tilaisuuden esitykset streamataan. Voit kertoa ilmoittautumislomakkeella, haluatko osallistua tilaisuuteen paikan päällä, vai tilata vain stream-linkin tilaisuuden puheenvuoroihin.

Hae talouskouluun täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake. Talouskouluun valitaan 25 osallistujaa hakijoiden joukosta. Kerrothan lomakkeessa myös itsestäsi, miksi haluat osallistua talouskouluun ja mitä odotuksia sinulla on. Valitsemme osallistujat lomakkeen perusteella; tasatilanteessa priorisoimme niitä hakijoita, jotka eivät osallistuneet Feministisen talouskoulun ensimmäiseen osaan. Lähetä täytetty lomake viimeistään 3.4.2022. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnasta viimeistään 7.4.2022.

Ohjelma

10:00-11:30 Tervetuloa, esittäytyminen
Fatim Diarran avaussanat: Miksi feministinen ääni on tärkeä talouskeskustelussa?
11:30-12:30 Anna Elomäki & Hanna Ylöstalo: Feministinen talouspolitiikka ja sukupuolitietoinen budjetointi purkavat talouspolitiikan myyttejä
12:30-13:30 lounas
13:30-14:30 Paula Koskinen Sandberg: Segregaatio selittää sukupuolten palkkaerot- vai selittääkö?
14:30-15:30 Jussi Ahokas, BIOS: (otsikko tba)

Tiedot

Päivämäärä:
5.5.2022
Aika:
10:00–15:30
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Naisasialiitto Unioni

Tapahtumapaikka

Maikki Friberg -koti
Bulevardi 11 A 1
Helsinki, 00120 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
09643158