loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Feministinen talouskoulu III: talous, vaalit ja demokratia

10.3.2023 kello 08:0017:00

Feministinen talouskoulu III: talous, vaalit ja demokratia

 

Perjantaina 10.3.2023 klo 9.30-15 (vain lähitapahtuma)

Tilaisuus Naisasialiitto Unionin tiloissa. Tapahtumapaikka riippuu osallistujien tarpeista ja ilmoitetaan talouskouluun valituille.

Tervetuloa kolmanteen feministiseen talouskouluun!

Miltä kevään eduskuntavaalien talouskeskustelut näyttävät feminististen linssien läpi? Miten talouspolitiikka liittyy hoivaan ja kestävään tulevaisuuteen? Miten talouskeskustelu voisi olla monipuolisempaa ja demokraattisempaa? Mikä on median valta ja vastuu? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan vaaliteemaisessa feministisessä talouskoulussa.

Talous on toistuvasti yksi poliittisten vaalien tärkeimmistä teemoista, mutta sukupuoli- ja tasa-arvo- näkökulmat eivät vaalien talouskeskusteluissa näy. Talouspolitiikka näyttäytyy sukupuolettomana, vaikka talouspolitiikalla on merkittäviä sukupuoli- ja tasa-arvovaikutuksia. Talouspolitiikasta päättävät ja talouspolitiikan julkisuudessa ääneen pääsevät edelleen pääasiassa miehet. Talouspoliittiset päätökset, kuten julkisen talouden leikkaukset esitetään usein välttämättöminä, vaikka vaihtoehdot ovat politiikassa aina mahdollisia. Feministisessä talouskoulussa tuodaan sukupuoli- ja tasa-arvonäkökulmia vaalien talouspoliittiseen keskusteluun.

Talouskoulussa esiintyvät työn ja talouden tutkija Eeva Houtbeckers (Aalto-yliopisto ja Turun yliopisto), mediatutkija Timo Harjuniemi (Helsingin yliopisto) sekä toimittaja Virpi Salmi.

***

Feministinen talouskoulu on Naisasialiitto Unionin ja Koneen Säätiön rahoittaman Tasa-arvoa taloustietoon, feminismiä finanssipolitiikkaan (FEMTIE) -tutkimushankkeen yhteisesti järjestämä tapahtuma, joka käynnistyi syksyllä 2021. Talouskoulun tavoite on edistää kriittistä feminististä talouslukutaitoa, eli kykyä tarkastella talouskysymyksiä sukupuoli- ja tasa-arvonäkökulmasta, sekä antaa osallistujille välineitä osallistua taloutta koskevaan keskusteluun. Toivotamme talouskouluun tervetulleiksi kaikki feministisestä taloudesta kiinnostuneet. Voit osallistua talouskouluun, vaikka et olisi osallistunut aiempiin feministisiin talouskouluihin.

Talouskouluun valitaan 25 osallistujaa. Hae talouskouluun täyttämällä ilmoittautumislomake viimeistään 12.2. Perustelethan lyhyesti, miksi olet kiinnostunut osallistumaan.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Tarjoamme osallistujille vegaanisen aamukahvin ja lounaan. Mikäli et pääsekään tapahtumaan, peruthan osallistumisesi viimeistään 6.3., muuten perimme niin kutsutun no show -maksun (50 euroa). Sairauden vuoksi voit perua osallistumisen myös lähempänä tapahtumaa.

Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnasta viimeistään 16.2.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan taloudesta, vaaleista ja demokratiasta feministisistä näkökulmista!

Tiedot

Päivämäärä:
10.3.2023
Aika:
08:00–17:00

Järjestäjä

FEMTIE-hanke
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto