loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mielenilmaus: #Vaaravyöhyke – Naisten oikeudet vaarassa

28.9.2018 kello 12:0013:00

Eduskunnan enemmistön tuki ulkoministeri Soinin teoille viestii, ettei enemmistö päättäjistä pidä ihmisoikeuksiin lukeutuvaa aborttioikeutta tärkeänä. Naisten oikeudet ja jokaisen oikeus päättää omasta kehostaan eivät ole asioita, joita pitää saada vakaumuksen ja mielipiteenvapauden nimissä vastustaa.

Järjestämme #Vaaravyöhyke-mielenilmauksen kansainvälisen turvallisen abortin päivänä 28.9. Suomen virallisen ulkopolitiikan mukaan Suomi toimii aktiivisesti naisten ja tyttöjen oikeuksien sekä sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi kaikessa ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan. Vaadimme tämän linjauksen noudattamista kansanedustajien ja ministerien kaikessa toiminnassa.

Aborttioikeuden turvaaminen on naisten oikeuksien, ihmisoikeuksien ja jokaisen kehollisen itsemääräämisoikeuden edellytys. Suomen tulee olla aborttioikeuden edistämisen kärkimaita maailmassa. Eduskunnan antama luottamus ministeri Soinin näkemyksile tekee eduskunnasa vaaravyöhykkeen naisten oikeuksille ja keholliselle itsemääräämisoikeudelle.

Tule mukaan muistuttamaan päättäjiä velvollisuudesta turvata aborttioikeus meillä ja maailmalla!

Poliittiset, feministiset ja muut naisten oikeuksia kannattavat tunnukset saavat näkyä.

Lisätiedot:
Milla Pyykkönen
Pääsihteeri, Naisasialiitto Unioni
paasihteeri@naisunioni.fi
040 773 9632

Tiedot

Päivämäärä:
28.9.2018
Aika:
12:00–13:00
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/345067762898149/

Tapahtumapaikka

Eduskuntatalo
Mannerheimintie 30
Helsinki, 00100 Suomi
+ Google Map