loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Naisasialiitto Unionin syyskokous

20.11.2021 kello 14:0016:00

Tervetuloa Naisasialiitto Unioni ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen 20. marraskuuta 2021 klo 14. Ennen kokousta klo 12 järjestetään tilaisuus ajankohtaisesta aiheesta.

Kokous ja tilaisuus järjestetään yhdistelmäkokouksena, eli osallistua voi sekä paikan päällä että verkon kautta. Lähikokous järjestetään Maikki Friberg -kodissa osoitteessa Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki.

Ilmoittauduthan kokoukseen sähköpostilla toimistosihteeri@naisunioni.fi tai puhelimitse numeroon 050 550 3073. Lähetämme kokouslinkin ja tarkemmat tiedot kokousviikolla kaikille ilmoittautuneille.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 8 §:n mukaiset asiat eli vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruus. Lisäksi valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle sekä muut säännöissä mainitut vastuunalaiset.

Kokouksen materiaalit ovat nähtävillä tällä sivulla viimeistään viikko ennen kokousta. Vuosikokouksessa kaikilla Naisasialiitto Unionin jäsenillä on puhe-, läsnäolo- ja äänioikeus.

Tila ei valitettavasti ole esteetön.

Esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Läsnäolevien jäsenten toteaminen
 4. Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen paikalla oleville ei-jäsenille
 5. Kokoussääntöjen hyväksyminen
 6. Kokouksen järjestäytyminen
  6.1 Valitaan puheenjohtaja
  6.2. Valitaan sihteeri
  6.3. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa
  6.4. Valitaan kaksi ääntenlaskijaa
 7. Esityslistan hyväksyminen
 8. Toimintasuunnitelman vahvistaminen
 9. Jäsenmaksujen suuruus vuonna 2021
  9.1. Yksilöjäsenten jäsenmaksu
  Esitys: 40 euroa ja vähävaraisilta 28 euroa.
  9.2. Yhteisöjäsenten jäsenmaksu
  Esitys: 1 euro/jäsen kuitenkin vähintään 50 euroa ja enintään 500 euroa.
 10. Hallituksen jäsenten ja rahastojen hoitokuntien jäsenten kokouspalkkiot
  Esitys: Unionin hallituksen puheenjohtajalle ja hoitokuntien puheenjohtajille 50 euroa/kokous.
 11. Talousarvio vuodelle 2021
 12. Puheenjohtajan valinta
 13. Varapuheenjohtajan valinta
 14. Hallituksen jäsenten erovuorossa olevien tilalle
  14.1. Varsinaiset jäsenet
  14.2. Varajäsenet
 15. Ida Salinin kesäkotirahaston hoitokunnan jäsenten valinta erovuoroisten tilalle
  15.1. Varsinaiset jäsenet
  15.2. Varajäsenet
 16. Helmi Tengénin testamenttirahaston hoitokunnan jäsenten valitseminen erovuoroisten tilalle
 17. Tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan valinta
  17.1. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta
  17.2. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta
 18. Sääntömuutoksen esittely
 19. Muut esille tulevat asiat
 20. Kokouksen päättäminen

 

Kokousasiakirjat

Naisasialiitto Unioni ry:n toimintasuunnitelma 2022
Naisasialiitto Unioni ry:n toimintasuunnitelman esittely
Talousarvio 2022: Naisasialiitto Unioni ry
Talousarvio 2022: budjetin esittely
Budjetti 2022: Tengén
Budjetti 2022: Salin
Naisasialiitto Unioni ry:n sääntöjen muutosehdotus / nykyiset säännöt
Naisasialiitto Unioni ry:n sääntömuutoksen esittely
Vuosikokoussäännöt

Hallitusvaali

Syyskokouksessa valitaan Unionille hallitus. Hallituksen jäsenten kaudet ovat kaksivuotisia. Erovuoroisia nykyisestä hallituksesta ovat varsinaisen jäsenen paikalta Helena Auvinen, Aino-Mari Kiianmies, Kirsikka Ruohonen ja Elisa Tarkiainen. Varajäsenen paikalta erovuoroisia ovat Päivi Istala, Sallamaari Muhonen ja Arja Laine.

Heistä sääntöjen neljännen pykälän mukaan Helena Auvista ja Kirsikka Ruohosta ei voida valita jatkamaan varsinaisena hallituksen jäsenenä.

Hallituksessa jatkavat kaksivuotiskautensa toisen vuoden varsinaisena jäsenenä Piia Lempiäinen ja varajäseninä Hanna Hantula, Sonja Soini, Tuuli Hongisto ja Mari Valkama. He ovat erovuorossa syyskokouksessa 2022.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kaudet ovat yksivuotisia ja syyskokouksessa valitaan sekä puheenjohtaja että varapuheenjohtaja. Edellisvuonna puheenjohtajana on toiminut Fatim Diarra ja varapuheenjohtajana Elina Nikulainen.

Mikäli olet halukas asettumaan ehdolle Unionin hallitukseen voit lähettää esittelysi ennakkoon. Päivitämme esittelyjä tänne sivulle viimeistään pari arkipäivää niiden saapumisen jälkeen. Esittelyn maksimimitta on 700 merkkiä. Kaikki esitykset on tehtävä vuosikokouksessa riippumatta siitä onko ehdokas lähettänyt esittelynsä etukäteen. Lähetäthän esittelysi osoitteisiin paasihteeri@naisunioni.fi ja viestinta@naisunioni.fi.

Tutustu nykyiseen hallitukseen.

Ote Unionin säännöistä:

4§ Hallituksen kokoonpano, sen valinta ja päätösvaltaisuus:
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valittu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja viisi varsinaista jäsentä sekä seitsemän varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Hallituksen valitsee syyskokous sääntöjen 11§ 2 momentin edellyttämällä tavalla. Sama henkilö voidaan valita hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi kaksi kertaa peräkkäin. Hallituksesta eroaa joka toinen vuosi kolme varsinaista jäsentä ja kolme varajäsentä ja joka toinen vuosi neljä varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Hallitus on päätösvaltainen, kun viisi sen jäsentä on läsnä. Varsinaisen jäsenen ollessa estynyt astuu yksi varajäsenistä tilalle. Hallitus päättää järjestäytymiskokouksessaan, missä järjestyksessä varajäsenet kutsutaan. Hallitus valitsee varsinaisten jäsenten keskuudesta varapuheenjohtajan, sihteerin ja muut tarvittavat toimihenkilöt vuodeksi kerrallaan. Hallitus voi vapauttaa ja valita tilalle uudet toimihenkilöt kesken heidän toimintakautensa.

Ehdolla hallitukseen:

Alla aakkosjärjestyksessä kaikki tiedossamme olevat hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneet.

 

Fatim Diarra jatkokaudelle Unionin puheenjohtajaksi
Olen toiminut Naisasialiitto Unionin puheenjohtajana kuluneet kaksi vuotta. Ajattelen, että työni Unionin toiminnan päivittämisessä 2020-luvulle on nyt puolivälissä. Olen 35-vuotias helsinkiläinen feministi ja unionissa toimininen on minulle se rakkain toiminnan muoto. Olen opintovapaalla palkkatöistäni ja haluan käyttää aikaani Unionin toiminnan kehittämiseen.
Olemme panostaneet viestinnän kehittämiseen ja Tulvan uudistamiseen. Olemme ottaneet Tulvan lähemmäs Unionin omaa toimintaa, niin että lehti on sekä informatiivinen jäsenetu ja samalla kiinnostava feministinen lehti myös muille.
Olemme tehneet yhdessä uuden strategian ja näin sen ensimmäisen vuoden tullessa pian loppuun, voimme olla tyytyväisiä. Olemme saaneet ne hankkeet eteenpäin jotka päätimme. Olemme uudistaneet toimiston hallinnon 2020-luvun tasolle.
Samaan aikaan Unionilla on nyt enemmän toiminaa ja aktiivia toimintaryhmiä kuin vuosiin. Se kertoo siitä, että moni on löytänyt Unionista itselleen voimaannuttavan yhteisön. Se alleviivaa sitä, että meille on tilausta. Nyt haluan jatkaa sitä työtä jonka olemme saaneet käyntiin. Mulla ei ole tapana jättää hommia kesken.

Merit Hietanen
Olen pakolais- ja ihmisoikeusasiantuntija, tehny töitä kansainvälisen humanitaarisen avun parissa yli 10 vuotta erikoistuen työssäni naisten oikeuksiin ja sukupuolittuneen väkivallan ehkäisyyn. Olen myös ajanut feminististä johtamista ja työn ja perheen yhteensovittamiseen liittyviä asioita ja työhyvinvointia alallamme. Työskentelen nyt Suomesta käsin ja kirjoitan kirjaa alaan liittyen, mitä kautta olen aktivoitunut Unionilla perustaen ryhmän kirjoittajille. Aloitin aktivismin ja työn Suomen järjestömaailmassa niin ympäristö- kuin pakolaisasioissa ja nyt kotiin palattuani olen aktivoitunut tasa-arvokysymysten parissa täällä, samaten mitä olen maailmalla tehnyt. Haluaisin päästä ajamaan näitä asioita myös Unionin hallituksessa.

Tuuli Hongisto
Olen helsinkiläinen viestinnän asiantuntija ja työskennellyt järjestökentällä ja mediassa yli 10 vuotta. Tasa-arvo ja ihmisoikeuskysymykset ovat minulle sydämen asia ja opiskelenkin töiden ohessa kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia. Olen toiminut vuoden Unionin hallituksen varajäsenenä ja tukenut ja kehittänyt tuona järjestön aikana viestintää. Haen nyt hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ja toiveenani on jatkaa hyvin alkanutta viestintätyötä yhdessä Unionin henkilökunnan kanssa.

Olen Henna Niiranen, helsinkiläinen 41-vuotias nainen ja Unionin pitkäaikainen jäsen. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (VTM), sosiaalityöntekijä, sosionomi (AMK) ja minulla on myös lastentarhanopettajan kelpoisuus. Olen työskennellyt parikymmentä vuotta erilaisissa sosiaali- ja kasvatusalan tehtävissä, viimeiset 16 vuotta aikuissosiaalityön kentällä. Tällä hetkellä työskentelen aikuissosiaalityön päällikkönä. Vapaa-ajalla liikun luonnossa, kirjoitan runoja, käyn punttisalilla ja joogaan. Myös talviuinti ja valokuvaus kuuluvat intohimoihini. Tasa-arvokysymykset kauttaaltaan innostavat. Erityisesti olen kiinnostunut pohtimaan ja työskentelemään taloudellisen, sosiaalisen, kasvatuksellisen ja seksuaalisen tasa-arvon kysymysten parissa. Tasa-arvo työelämässä ja yhteiskunnallisissa rakenteissa, kuin myös asiakkaiden kohtelu sote-palveluissa ovat työni kautta kiinnostavia teemoja.

Elina Nikulainen
Olen Elina Nikulainen, tasa-arvokonsultti ja Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja. Haen jatkokautta Unionin hallituksen varapuheenjohtajana.
Viimeisen kahden vuoden aikana hallitustyössäni olen ollut aktiivinen sekä kirjoittajana että isompien kokonaisuuksien fasilitoijana, kuten Unionin uusi strategia. Minulla on 15 vuoden kokemus tasa-arvotyöstä Suomessa ja maailmalla. Suomessa olen johtanut Naisten Linjaa ja UN Women Suomea, sekä toiminut Plan Suomen tasa-arvoneuvonantajana. Ymmärrän naisjärjestöjen arkea syvällisesti ja osaan ratkoa feministisen työn haasteita suomalaisella tasa-arvokentällä. Erityisosaamistani on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ ja tasa-arvonäkökulman valtavirtaistaminen. Unionin hallitukseen pystyn tuomaan ahkeran käsiparin, ideoita & osaamista täynnä olevan pään sekä vilpittömän sydämen, joka on sitoutunut tukemaan kaikkien naisten oikeuksia lempeästi, mutta tekemättä kompromisseja tärkeissä asioissa. Pyrin toimimaan intersektionaalisen feminismin periaatteiden mukaan sekä teoriassa että käytännössä. Seuraavan kahden vuoden aikana haluan erityisesti edistää erityisesti Unionin taloutta ja tuoda yhteen jäseniä ja aktivisteja yhteisten tavoitteiden taakse, saada näkyvyyttä julkisessa keskustelussa feministiselle väkivallan vastaiselle työlle ja lisätä hauskuutta feministiseen puurtamiseen. Olisi suuri kunnia jatkaa feministisen vallankumouksen edistämistä Unionin kanssa ja sen jäsenten palvelemista varapuheenjohtajananne.

Sophie Nyyssönen
Hyvät Unionin jäsenet,
Nimeni on Sophie Nyyssönen, olen 29-vuotias yleisen- ja aikuiskasvatustieteen opiskelija ja opiskelijoiden edunvalvoja Helsingistä. Olen hyvä tiimipelaaja jolla on kyky työskennellä erilaisten ihmisten kanssa esimerkiksi puoluekentän kaikilta laidoilta. Aktiivinen feministinen, antirasistinen ja moninaisuuden huomioiva vaikuttamistyö ovat minulle kaikki kaikessa, ja haluan olla varmistamassa, että yhteisömme on kirkkaasti esillä, tarjoten monipuolista toimintaa ja osallisuutta jäsenille. Unioni saisi minusta erityisen iloisen ja toimeen tarttuvan hallituksen jäsenen, jonka idearikkaus ja hyvät yhteistyötaidot ovat käytössä matkallamme kohti upeaa juhlavuotta!

Minna Sumelius
Olen Minna, 42-vuotias turkulainen intersektionaalinen feministiränttääjä, aktivisti, järjestöduunari ja vanhempi. Aloitin aktivismin ihmisoikeus- ja ympäristöliikkeessä 2000-luvun alussa. Myöhemmin tieni vei myös puoluepolitiikkaan. Olen toisen kauden varakaupunginvaltuutettu ja Vasemmistonaisten varapuheenjohtaja. Koulutukseni on yhteisöpedagogi ja järjestöjen kehittäminen ammattini. Hyödyntäisin tätä osaamista mielelläni Unionissa hallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä työskentelen hankepäällikkönä ympäristöjärjestö Dodolla. Olen luopunut useista luottamustoimista hiljattain; kalenterissani on tilaa. Tunnen kutsumusta kehittää feminististä kenttää, valtavirtaistaa feminismiä ja tehdä siitä entistä saavutettavampaa.

Sini Terävä
Olen yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja suomalaisen politiikan asiantuntija, kokenut järjestötoimija ja intohimoinen feministi. Olen toiminut tasa-arvon parissa politiikassa ja järjestöissä yli 10 vuotta mutta nyt kaipaan elämääni lisää tasa-arvotyötä ja haluaisin päästä tekemään sitä Unionin hallituksessa. Olen yhteiskuntatieteilijä ja työskentelen isossa sote-järjestössä yhteiskuntasuhteiden päällikkönä. Aiemmissa töissäni ja luottamustehtävissäni olen päässyt toimimaan mm. koulutuksen ja työelämän sukupuolittuneisuuden, perhevapaiden, turvallisemman tilan sekä yhteisöjen sisäisen tasa-arvon parissa. Asun Helsingissä, minulla on kaksi lasta ja rakastan tanssia, Italiaa ja teetä.

Maria Valkama
Olen Maria Valkama, eläkkeellä oleva järjestöjohtaja ja journalisti Vantaalta. Koulutukseni on filosofian maisteri. Olen toiminut jo vuosikymmenien ajan Unionissa ja olen sen suurimman toimintaryhmän, Elovenlojen, perustajäseniä. Nyt haen Unionin hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Toimin varajäsenenä ja olen ollut talousryhmän jäsen sekä toteuttanut sääntöuudistusta. Olen ahkera, ennakkoluuloton ja asioihin perehtyvä. Haluan yhdistää eri ikäisiä feministejä ja tehdä näkyviksi ikääntyvien jäsenten toiveita. Mikäli minut valitaan varsinaiseksi jäseneksi, eroan varajäsenyydestä.

EHDOLLA SALININ HOITOKUNTAAN

Päivi Istala  – ehdolla Villa Salinin hoitokuntaan 2021

Eläkkeellä oleva radiotoimittaja ja teatteriohjaaja (TEAK 1967-71).
Aloittanut Ylessä v.1967, siellä toimittajana yli 40 vuotta.
Suomen ensimmäisen feministisen radio-ohjelmasarjan toimittaja 1990-2006.
Teatteriohjaajana Oulussa ja Kemissä 1972-81.
Valtion tiedonjulkistamispalkinto 2003, Unionin Lyyti-palkinto 2002.
Unionin jäsen 1980-90 –lukujen taitteesta saakka. Useampaan kertaan Unionin hallituksen jäsen.
Nykyään Elovenlat –ryhmän jäsen. Vetänyt Residenssi –kirjoittaja-/esiintyjäryhmää ja tuottanut tähän mennessä kolme esitystä Unionille. 
Idearikkautta, rohkeutta ja pelottomuutta riittää.

Olen Marja Laitinen-Wilska. Olen filosofian maisteri ja olin 30 vuotta Espoon kaupungin englannin kielen lehtori. Osan ajasta olin kouluni vararehtori. Olen asunut Lauttasaaressa pitkään ja Villa Salin on aina ollut tärkeä osa saaren kulttuurimaisemaa. Unionin toimintaan tutustuin Villa Salinissa järjestettyjen kurssien kautta. Liityin Elovenloihin jäätyäni eläkkeelle kuusi vuotta sitten. Elovenloisssa innostuin Salinin puutarharyhmästä, joka hoitaa ja kohentaa puutarhaa sen historiaa kunnioittaen. Haluan Salinin hoitokunnassa olla tukemassa talon ja puutarhan kunnossa pitoa ja edellytyksiä säilyä keitaana virkistystoiminnalle.

Tiedot

Päivämäärä:
20.11.2021
Aika:
14:00–16:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Naisasialiitto Unioni

Tapahtumapaikka

Maikki Friberg -koti
Bulevardi 11 A 1
Helsinki, 00120 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
09643158