loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Naiset tekevät rauhaa – perinne jatkuu -seminaari

30.10.2021 kello 09:3016:00

Seminaari on tarkoitettu erityisesti nuorille naisille, jotka ovat kiinnostuneet naisten rauhantyöstä ja rauhankulttuurista tämän päivän Suomessa ja maailmassa.

Seminaarin tarkoituksena on luoda kontakteja monikulttuurisen naisten rauhantyölle ja löytää yhteisiä kokemuksia. Tavoitteena on vahvistaa erilaisuuden kunnioittamista ja kulttuurienvälistä vuoropuhelua. Jokaiselle on taattava ihmisarvoinen elämä, kenenkään ei tarvitse kohdata väkivaltaa, uhkaa tai vihamielisyyttä.

Seminaarin paneelissa haluamme tuoda esille maahanmuuttajanaisten henkilökohtaisia tarinoita suomalaisessa yhteiskunnassa. Paneelin osallistuvat Habiba Ali Somaliasta, Mania Alkhatib Syyriasta, Aziza Hossaini Afganistanista ja Sunniva Drake Suomesta. Työryhmien teemat ovat: viranomaisiin luottaminen ja viranomaisyhteistyö, kotouttaminen ja syrjintä ja lähisuhdeväkivalta ja epätasa-arvo.

Naiset Rauhan Puolesta -liike on toiminut aktiivisesti jo yli 40 vuoden ajan rauhan, naisasian, ihmisoikeuksien, ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta sekä atomivoimaa vastaan.

Monika-Naiset liitto edistää maahan muuttajataustaisten naisten tasa-arvoa ja osallisuutta, ehkäisee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, tekee aktiivista vaikuttamistyötä parantaakseen naisten asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti ja tukee monikulttuurista naistoimintaa jäsenjärjestöjensä kautta.

Suomi-Syyria Ystävyysseuran toiminnan tavoitteena on arabiankielisen väestön Suomeen kotoutumisen edistäminen ja helpottaminen. Tavoitteena on lisäksi lähentää Suomen ja Syyrian kansoja ja edistää niiden keskinäistä vuorovaikutusta.

Seminaari pidetään Naisunionin omistamassa Villa Salinissa, Lauttasaaressa, Tiirasaarentie 2. Koko talo on varattu käyttöömme ja siellä on myös mahdollisuus yöpyä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Villa Salin on ihana ympäristö viettää toivottavasti kaunis lauantaipäivä ja tutustua uusiin eri-ikäisiin naisiin, hankkia tietoa, jakaa kokemuksia ja luoda uusia toimintatapoja rauhantyöhön!

Ilmoittaudu osoitteeseen naisetrauhanpuolesta@riseup.net 18.10. mennessä!

Aloitamme aamiaisella kello 9.30, tarjoamme lounaan ja iltapäiväkahvin. Järjestämme englanninkielisen tulkkauksen ja tarvittaessa lapsivahdin. Tarkempi ohjelma lähetetään myöhemmin.

Tervetuloa toivottavat,

Lea Launokari, Naiset Rauhan Puolesta -liike
Hitomi Tabuchi, Monika naiset ry
Nakkam Norii, Suomi-Syyria ystävyysseura ry

Tiedot

Päivämäärä:
30.10.2021
Aika:
09:30–16:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Naiset Rauhan Puolesta

Tapahtumapaikka

Villa Salin
Tiirasaarentie 2
Helsinki, 00200
+ Google Map