loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Residenssivastine: Viiksi-instituutti

10.3.2021 kello 17:3019:00

”Viiksi-instituutti” on kuuden taiteilijan kollektiivi, joka tutkii trauman ja henkilökohtaisen mytologian luomisen suhdetta, kehon ja sukupuolen kautta, esitystaiteen ja kokeellisen elokuvan keinoin. Kollektiivin jäsenet ovat Joanna Haartti, Noora Dadu, Hanna Raiskinmäki, Niina Hosiasluoma, Niina Sillanpää ja Anna Antsalo.

Instituutti käyttää yhtenä tutkimusmenetelmänään ”viiksi-inversiota”. He tutkivat näyttämöllä tapahtuvan inversion* valossa mytologioita; toistensa päälle kasautuvia ajan, kuvien ja tarinoiden kerroksia psyykessä ja niiden taustalla vaikuttavaa traumaa. Keskiössä on kysymys: miten muuntaa paha hyväksi, trauma myötätunnoksi, syyllisyys ja häpeä muutosvoimaksi?

Inversio: nurin kääntyminen, variaatio, ulospäin kääntyminen, luonnottomuus, psykoanalyysissä ihminen kateuden vuoksi havaitsee maailman nurin päin: pitää pahaa hyvänä, hyvää pahana, rakkautta vaarallisena, sotaa tarpeellisena, todellisuutta epämiellyttävänä ja riistoa edistyksenä, geometriassa peilaus ympyrän suhteen.

Maikki Friberg-kodin tilaisuudessa instituuttilaiset demoavat praktiikkaansa ja kertovat taiteellisesta prosessistaan, jonka määränpää on huhtikuussa 2021 Teatteri Takomoon valmistuva näyttämöteos.

Tilaisuuden kesto: n. 1,5h

Tiedot

Päivämäärä:
10.3.2021
Aika:
17:30–19:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjät

Salinin hoitokunta
Naisasialiitto Unionin hallitus

Tapahtumapaikka

Maikki Friberg -koti
Bulevardi 11 A 1
Helsinki, 00120 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
09643158