loading

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vallankumous ompelurasiassa. Feministisen käsityön ilta

10.1.2018 kello 16:0019:00

Avoin keskustelutilaisuus järjestetään osana Avoimen Naisten Korkeakoulun residenssitoimintaa, järjestäjänä Pistellään! -kollektiivi. Kollektiivin jäsenet kertovat omasta käsityöaktivismistaan. Mukana on myös Korjaussarja-kollektiivi mobiilin vaatehuoltoasemansa kera. Tilaisuus on ompeluseurahenkinen: tuo mukaan oma käsityösi tai inspiroidu järjestäjien kierrätysmateriaaleista.

Illan vieraana on yliopisto-opettaja Miia Collanus (Tampereen yliopisto), jonka luento käsittelee käsityön, feminismin ja aktivismin suhdetta ja käytänteitä. Näkökulmana on 2000-luvun alkupuolen ns. uuden aallon käsityö, jossa käsityö on ollut feministinen argumentti ja kansalaisaktivismin keino. Aihetta problematisoidaan pääosin yhdysvaltalaisten esimerkkien kautta. Luento on keskusteleva ja siihen liittyy myös käsityöllinen osuus.

Pistellään! on tammikuussa 2016 perustettu feministinen kollektiivi. Kollektiivi on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Pistellään! ratkoo ja purkaa käsityöhön, sukupuoleen ja aktivismiin liittyviä normeja. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille sukupuolille. Tarjolla on vegaaninen keittoillallinen omakustannehintaan. Tervetuloa!

Fb-tapahtuma

Tiedot

Päivämäärä:
10.1.2018
Aika:
16:00–19:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/335206063614615/

Järjestäjät

ANK
Pistellään!

Tapahtumapaikka

Villa Salin
Tiirasaarentie 2
Helsinki, 00200
+ Google Map