Te teitte tämän!

Tänään on sosiaali- ja terveysvaliokunta ottanut positiivisen kannan Oma Tahto- kansalaisaloitteen sisältöön. Te teitte tämän! Me teimme tämän kansalaisaloitteen, jotta Suomella olisi moderni ja raskaanaolevan itsemääräämisoikeutta kunnioittava lainsäädäntö. Te allekirjoititte sen ja jaoitte viestiä.

Aloitteen jättämisen jälkeen olemme yli vuoden tavanneet kansanedustajia ja perustelleet aloitteen tärkeyttä niin eduskunnan käytävillä kuin mediassa. Tänään valiokunta äänesti ja kun kuulin tuloksesta, mulla tuli kyyneleet silmiin. Valiokunnan enemmistä kannatti muutoksia,viisi valiokunnan jäsentä (3 keskustalaista, 2 perussuomalaista) vastusti – kaikki vastaan äänestäneet muuten miehiä.

Kiitos kaikesta tuesta ja kannustuksesta tähän asti. Yhdessä me olemme se voima joka muuttaa lakeja ja maailmaa. Kuten me Unionissa sanomme, naisten oikeuksia ei ole saatu, ne on taisteltu. Työ ei ole vielä ohi. Seuraavana on eduskunnan täysistunto, eli kaikki kansanedustajat pääsevät äänestämään asiasta. Me Unionissa teemme työtä, että Suomi ei ole enää Pohjolan Puola, vaan siirrymme vihdoin eurooppalaiseen normaaliin – lainsäädäntöön jossa kunnioitetaan raskaanaolevan itsemääräämisoikeutta.

Tänään nostamme maljan välivoitolle! Kiitos! Ilman teitä, tämä ei olisi koskaan ollut mahdollista.