Tervetuloa feministiseen talouskouluun 10.3.!

Unioni ja Tasa-arvoa taloustietoon, feminismiä finanssipolitiikkaan (FEMTIE) -hanke ylpeänä esittävät – Feministinen talouskoulu III: talous, vaalit ja demokratia!

 

Talous on toistuvasti yksi poliittisten vaalien tärkeimmistä teemoista, mutta sukupuoli- ja tasa-arvo-näkökulmat eivät vaalien talouskeskusteluissa näy. Talouspolitiikka näyttäytyy sukupuolettomana, vaikka talouspolitiikalla on merkittäviä sukupuoli- ja tasa-arvovaikutuksia. Talouspolitiikasta päättävät ja talouspolitiikan julkisuudessa ääneen pääsevät edelleen pääasiassa miehet. Talouspoliittiset päätökset, kuten julkisen talouden leikkaukset esitetään usein välttämättöminä, vaikka vaihtoehdot ovat politiikassa aina mahdollisia.

 

Feministisessä talouskoulussa tuodaan sukupuoli- ja tasa-arvonäkökulmia vaalien talouspoliittiseen keskusteluun:

  • Miltä kevään eduskuntavaalien talouskeskustelut näyttävät feminististen linssien läpi?
  • Miten talouspolitiikka liittyy hoivaan ja kestävään tulevaisuuteen?
  • Miten talouskeskustelu voisi olla monipuolisempaa ja demokraattisempaa?
  • Mikä on median valta ja vastuu?

 

Talouskoulussa esiintyvät työn ja talouden tutkija Eeva Houtbeckers (Aalto-yliopisto ja Turun yliopisto), mediatutkija Timo Harjuniemi (Helsingin yliopisto) sekä toimittaja Virpi Salmi.

 

Feministinen talouskoulu III järjestetään perjantaina 10.3. klo 9.30-15 Helsingissä. Talouskoulu on suunnattu kaikille feministisestä taloudesta kiinnostuneille.

 

Hae talouskouluun 12.2. mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake. Talouskouluun valitaan 25 osallistujaa. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnasta viimeistään 16.2.

 

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Tarjoamme osallistujille vegaanisen aamukahvin ja lounaan.

 

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan taloudesta, vaaleista ja demokratiasta feministisistä näkökulmista!