Tetti Vähämaasta Naisasialiitto Unionin uusi puheenjohtaja

Sairaanhoitaja, yhteiskuntatieteiden ylioppilas Tetti Vähämaa, 36, on valittu Naisasialiitto Unioni ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2013. Vähämaa on aiemmin työskennellyt mm. Ihmisoikeusliitossa ja Kehys ry:ssä sekä toiminut
Naisasialiitto Unionin lisäksi aktiivisesti myös Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan tasa-arvojaoston puheenjohtajana.

Vuonna 2013 Naisasialiitto Unionin vaikuttamistyön teemoja ovat mm. työelämän tasa-arvo ja perhevastuun jakautuminen, naisvankien asema sekä naisiin kohdistuva väkivalta.

-On erittäin huolestuttavaa, että Suomen turvakotiverkostoa on purettu, vaikka aiemminkaan turvakotipaikkojen määrä ei täyttänyt kansainvälisiä suosituksia, Vähämaa sanoo.

Puheenjohtajakautensa tärkeäksi tavoitteeksi Vähämaa mainitsee myös Naisasialiitto Unionin toiminnan kehittämisen.

Naisasialiitto Unioni ry:n puheenjohtajan valitsee järjestön hallitus. Varapuheenjohtajaksi
valittiin FM Nina Järviö.

Naisasialiitto Unioni on vuonna 1892 perustettu feministinen järjestö, jonka tavoitteita ovat
naisten aseman parantaminen ja sukupuolisyrjinnän poistaminen. Unioni vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon, viranomaistoimintaan ja julkiseen keskusteluun kirjoittamalla lausuntoja ja kannanottoja, järjestämällä seminaareja ja feministisiä tempauksia sekä julkaisemalla Tulva-lehteä. Järjestössä on jäseninä noin 2200 naista ympäri Suomea.