loading

Palvelut

Tarjoamme tukea ja tietoa juristipäivystyksestä koulutuksiin ja ryhmätoiminnasta luentoihin.

Toimintaryhmät

Etsi oma ryhmäsi ja tule mukaan!

Tutustu ryhmiin täällä! Voit myös perustaa oman ryhmäsi haluamasi teemaa tai paikallista toimintaa varten. Ohjeet ryhmän perustamiseen löydät täältä!

Koulutus

Tilaa meiltä kouluttaja!

Etsitkö kouluttajaa tasa-arvoisesta varhaiskasvatuksesta, Suomen tasa-arvotilanteesta tai feministisestä vaikuttamisesta? Kauttamme voit tilata asiantuntijan keskustelemaan feminismistä ja naisasialiikkeen historiasta tai käytännönläheisen koulutuksen sukupuolisensitiivisestä varhaiskasvatuksesta. Huomioimme aina koulutuksen kohderyhmän. Pyydä tarjous, niin räätälöimme koulutuksen tarpeisiinne.

Opetushallituksen rahoittama Tasa-arvoinen varhaiskasvatus–hanke on saanut uuden rahoituksen ja hanke on jälleen käynnissä 1.9.2021-30.6.2022. Ilmoittautuminen koulutuksiin on käynnissä. Tilauskoulutukset ovat edelleen myös mahdollisia. Lisätiedot Tasa-arvoinen varhaiskasvatus -hankkeen sivuilla.

Luennot ja kurssit

Tule oppimaan uutta!

 Tarjoamme kesäisin myös virkistystoimintaa Villa Salin-merenrantahuvilassa iäkkäille naisille. Löydät tulossa olevat tapahtumat täältä!

Juristipäivystys

Tarvitsetko lakiapua?

Maksuton suomenkielinen juristipäivystys naisille tarjoaa yleisluontoista, suullista neuvontaa erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä, kuten avioerotilanteessa. Mieti kysymykset etukäteen!

Keskiviikkoisin klo 17–19 puhelimitse numerossa 09 643 158 ilman ajanvarausta.

Residenssit

Tukea taiteilijoille ja tutkijoille

Unioni tarjoaa Villa Salinia feminististen tutkijoiden, taiteilijoiden ja muiden kulttuurielämän toimijoiden tai näiden muodostamien ryhmien lyhytaikaiseen, enintään neljän päivän residenssikäyttöön syksyisin ja keväisin. Villan merenläheinen sijainti mahdollistaa rauhallisen työskentelyn hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin keskustasta. Vastineeksi residenssiin valitun henkilön tai ryhmän odotetaan järjestävän Unionille tapahtuman, luennon tai kurssin ilman eri korvausta.

Hakuajoista ja -ohjeista ilmoitetaan Unionin jäsenkirjeessä ja somekanavissa alkuvuoden aikana. Hakuohjeet

Tietopankki

Materiaalipankki päiväkoteihin

Ylläpidämme tietosivustoa sukupuolisensitiivisestä varhaiskasvatuksesta päiväkotien henkilöstölle, alan opiskelijoille, vanhemmille ja kaikille kiinnostuneille Tasa-arvoisen varhaiskasvatus -hankkeen sivuilla. Mukana on tieteellistä tietoa sekä runsaasti konkreettisia vinkkejä ja apuvälineitä arkeen. 

Julkaisut

Feministinen aikakauslehti Tulva

Feministinen aikakauslehti Tulva on Unionin kustantama lehti kaikille feminismistä kiinnostuneille. Vuonna 2002 perustettu lehti on osa pitkää jatkumoa: ennen Tulvaa Unioni on kustantanut Akkaväki- ja Naisten ääni -nimisiä lehtiä. Tutustu Tulvaan ja liity tilaajaksi!