Unioni täyttää 125 vuotta

Tule mukaan juhlistamaan historiallista vuotta.

Naisasialiitto Unioni perustettiin 125 vuotta sitten. Juhlimme upeaa historiaamme katsomalla tulevaisuuteen: Järjestämme perjantaina 29.9. klo 13-16 kaikille avoimen seminaarin teemalla Feminismin tulevaisuus. Illalla jatkamme juhlintaa Kimallusta ja feminismiä bileillä.

Seminaari järjestetään Helsingin eurooppalaisen koulun juhlasalissa (Bulevardi 18). Pääpuhujaksi saapuu suomalais-nigerialainen feministiaktivisti, -luennoitsija ja -bloggari Minna Salami. Salami tunnetaan etenkin Ms Afropolitan -sivustostaan, joka on nostanut hänet kansainväliseen tietoisuuteen. Salamin näkökulma feminismiin on globaali, ja häntä onkin kutsuttu yhdeksi aikamme tärkeimmäksi feministiseksi ääneksi. Elle-lehti listasi hänet vastikään maailmaa muuttavan 12 vaikutusvaltaisen naisen joukkoon, Michelle Obaman ja Angelica Jolien ohelle.

Seminaarissa on myös runsaasti muuta ohjelmaa, mm. Vuoden 2017 Lyytin palkitseminen ja feminististen sukupolvien kohtaaminen, jossa keskustelemaan saapuvat Helsingin eläkkeelle jäävä piispa Irja Askola ja lukiolainen Pazilaiti Simayijiang. Keskustelua vetää Unionin varapuheenjohtaja Sallamaari Muhonen.

J uhlaseminaari on täynnä.

Kimallusta ja feminismiä

Juhlapäivämme jatkuu Nosturin Elmun baarissa iltabileillä klo 19 alkaen

Luvassa parhaat feministiset bileet ikinä! Koristele itsesi feministisillä siirtokuvatatuonneilla tai Sparkle Sistersin tekemillä glittereillä. Siemaile feminististä drinkkiä ja iloitse. Upeita esiintyjiä ja hyvää musiikkia! Kimallusta ja feminismiä <3