Vuoden Lyyti vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilaselle

Naisasialiitto Unioni ry nimitti Lyydian päivänä 23.5.2008 psykologian kandidaatti Kaisa Tammi-Moilasen Vuoden Lyytiksi naisvankien hyväksi tehdystä työstä. Tammi-Moilanen toimii johtajana Vanajan vankilassa, jossa on Suomen ainoa naisten avovankila. Lyyti-arvonimi myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

Kaisa Tammi-Moilanen on toiminut vankeinhoitoalalla yli viisitoista vuotta. Hän on tehnyt uraauurtavaa työtä naisvankien aseman parantamiseksi ja saattanut naisvankien ongelmat ylemmän virkavallan tietoon. Hän on esimerkiksi nostanut esille naisvankien kokeman seksuaalisen häirinnän. Tammi-Moilasen tekemän työn merkitystä korostaa se, että hän toimii organisaatiossa, jossa feministinen työ voi olla todellinen uhka omalle virka-asemalle.

Lisäksi Naisasialiitto Unioni päätti palkita kielentutkijat FL Kaisa Karppisen ja FM Mila Engelbergin kunniakirjalla. Karppisen ja Engelbergin aloitteesta suomen kielen lautakunta päätti syksyllä 2007 suosittaa siirtymistä sukupuolen suhteen neutraaleihin virkanimikkeisiin ja tasapuolisiin ilmauksiin.

Naisasialiitto Unioni nimittää Vuoden Lyytin Unionin edesmenneen aktiivin ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pitkäaikaisen pääsihteerin Eeva-Liisa Tuomisen eli Lyytin muistoksi. Arvonimen saaja palkitaan kuvanveistäjä Virpi Kannon veistoksella Naisasialiitto Unionin perinteisissä Hattujuhlissa Lauttasaaren Villa Salinissa 3.6. Lyyti nimettiin nyt kymmenennen kerran.