Eekku Aromaasta Naisasialiitto Unionin uusi pääsihteeri

Naisasialiitto Unioni ry:n pääsihteeriksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Eekku Aromaa. Aromaa siirtyy tehtävään Kalliolan Setlementti ry:stä, jossa hän työskenteli kaupunkitoiminta- ja hankejohtajana. Aromaa on toiminut aikaisemmin muun muassa Temppeliaukion kirkon palvelupäällikkönä sekä rauhanjärjestö Sadankomitean pääsihteerinä. Lisäksi hänellä on monipuolista kokemusta järjestötoiminnasta.

Aromaa on ollut feministisen ja antirasistisen Naisasialiitto Unioni -järjestön jäsen noin 15 vuoden ajan. Ensimmäisenä työtehtävänään Naisasialiitto Unionissa hän on työstänyt lausuntoa perhevapaauudistuksesta.

”Nyt esitetty perhevapaauudistus on hieno askel oikeaan suuntaan perhevastuiden jakamisen osalta. Tärkeintä perhevapaauudistuksen kohdalla on huolehtia, että toimeenpanossa varmistetaan myös muiden kuin äitien osallisuus perheissä ja vapaiden pitämisessä. Hoivavastuun jakaminen muuttaa työnjakoa koko yhteiskunnassa”, kertoo Aromaa.

 ”Olen iloinen, että olemme saaneet pääsihteerin, jolla on vankkaa esihenkilö- ja pääsihteerikokemusta monista eri järjestöistä”, sanoo Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra. ”Unionin uuden strategian toimeenpano vaatii toimiston johtajalta niin laajaa hallinto- kuin henkilöstöosaamista ja sitä saimme nyt. Olen innoissani siitä, mitä kaikkea voimme yhdessä saavuttaa.”

”Naisasialiitto Unionin viiden vuoden strategia Uuden vuosituhannen Unioni julkaistaan pian”, Aromaa jatkaa. ”Tervetuloa mukaan tekemään feminististä vallankumousta yhdessä yli 2000 jäsenemme kanssa. Jäseneksi pääset liittymään verkkosivujemme naisunioni.fi kautta.”

Naisasialiitto Unioni ry on feministinen ja antirasistinen järjestö, joka vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Vuonna 1892 perustetun Naisasialiitto Unionin tavoittelemassa yhteiskunnassa ihmisen sukupuoli, etninen tausta, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti tai toimintakyky eivät määritä ihmisen yhteiskunnallista asemaa ja mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä.

Lisätiedot:

Eekku Aromaa
Pääsihteeri, Naisasialiitto Unioni
paasihteeri@naisunioni.fi
puh. 040 773 9632

Riikka Pennanen
Viestintäsuunnittelija, Naisasialiitto Unioni
viestinta@naisunioni.fi
puh. 044 901 5933