Eurooppalainen aborttioikeusaloite keräsi yli puolet Suomesta tarvittavasta kannatuksesta ensimmäisen kahden vuorokauden aikana  

TIEDOTE 26.4.2024

 

Eurooppalainen aborttioikeusaloite keräsi yli puolet Suomesta tarvittavasta kannatuksesta ensimmäisen kahden vuorokauden aikana

 

Keskiviikkona allekirjoituksille avattu eurooppalainen kansalaisaloite aborttioikeuden puolesta on kerännyt Suomesta tuekseen jo yli 17 500 allekirjoitusta. Tavoitteena on vähintään 35 000 allekirjoitusta. EU:ssa allekirjoituksia tarvitaan yhteensä miljoona.

 

Keskiviikkona 24.4. allekirjoituksille avattu eurooppalainen kansalaisaloite aborttioikeuden puolesta on saanut Suomesta tuekseen jo yli 17 500 allekirjoittajaa kampanjan kolmanteen päivään mennessä. Tavoitteena on vähintään 35 000 allekirjoitusta Suomesta ja EU:sta miljoona.

 

Aloite lanseerattiin virallisesti torstaina 25.4. aamulla Helsingissä. Kampanjaa Suomessa koordinoivan Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra julkisti siellä, että aloite oli kerännyt 10 000 allekirjoitusta Suomesta vain päivä sen avaamisen jälkeen.

 

Allekirjoitusten keräämisen vauhdikas tahti on yllättänyt myös Unionin.

 

“Olen häkeltynyt ja kiitollinen siitä, miten suomalaiset osoittavat solidaarisuutta eurooppalaisen aborttioikeuden puolesta!”, Diarra iloitsi.

 

Kampanjan ja aloitteen takana on Suomessa jo yli 40 toimijaa kuten ihmisoikeus- ja tasa-arvojärjestöjä ja poliittisia järjestöjä.

 

Euroopassa kampanja kulkee nimellä My Voice My Choice, ja sitä koordinoi slovenialainen 8th March Institute.

 

My Voice My Choice – Ääni aborttioikeudelle -kampanja jatkuu Suomessa europarlamenttivaaleihin asti.

 

Aloitteen voi allekirjoittaa täällä.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  

Eekku Aromaa

Pääsihteeri

Naisasialiitto Unioni

eekku.aromaa@naisunioni.fi

040 773 9632

 

Kuvia medialle löytyy täältä. Lisää kuvia saa käyttöön pyytämällä.

 

Kuvapyynnöt:

Aiski Ryökäs

Viesitintä, Naisasialiitto Unioni

0444916853

aiski.ryokas@naisunioni.fi

 

Kampanjan suomalaiset verkkosivut

Kampanjan kansainväliset verkkosivut