Eurooppalainen kansalaisaloite aborttioikeuden puolesta keräsi Suomesta tarvittavan kannatuksen – koossa jo yli 44 000 nimeä

24.4. allekirjoituksille avattu eurooppalainen kansalaisaloite aborttioikeuden puolesta on kerännyt Suomesta tuekseen yli 44 000 allekirjoitusta tasan kuukaudessa ja saanut nyt tarvittavan määrän nimiä Suomesta kokoon. 

 

Suomesta on ollut tavoitteena kerätä vähintään 35 000 allekirjoitusta. EU:sta allekirjoituksia tarvitaan yhteensä miljoona. 

 

Kampanja on kerännyt Euroopan laajuisesti jo yli 335 000 allekirjoitusta. Aloitteella on sen avaamisesta vuosi aikaa kerätä tarvittavat allekirjoitukset, mutta kampanja pyrkii saamaan allekirjoitukset kokoon jo 9.6., eli europarlamenttivaaleihin mennessä.

 

Kampanjan takana on joukko ihmisoikeus- ja tasa-arvo-toimijoita sekä poliittisia järjestöjä.

 

Euroopassa kampanja kulkee nimellä My Voice My Choice, ja sitä koordinoi slovenialainen 8th March Institute. Suomessa kampanjaa koordinoi Naisasialiitto Unioni. 

 

“Olemme valtavan ilahtuneita tästä suomalaisesta solidaarisuuden osoituksesta!”, iloitsee Unionin pääsihteeri Eekku Aromaa. “Vaikka meillä aborttilaki on uudistettu hiljattain ja asiat ovat paremmalla tolalla, Euroopassa on useita maita, joissa ei ole saatavilla maksutonta, laillista ja turvallista aborttia. Tämä on räikeä ihmisoikeusloukkaus ja tulee korjata mitä pikimmiten”. 

 

Kampanja jatkaa allekirjoitusten keräämistä, kunnes tavoiteltu miljoona allekirjoitusta on kasassa.

 

Aloitteen voi allekirjoittaa täällä.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Eekku Aromaa
Pääsihteeri
Naisasialiitto Unioni
eekku.aromaa@naisunioni.fi
040 773 9632
 
Tuuli Hongisto
Kampanjakoordinaattori
Naisasialiitto Unioni
tuuli.hongisto@naisunioni.fi
050 3433 993