Fatim Diarran viimeinen kausi Unionin puheenjohtajana: “Pienituloiset naiset ottavat kovimman iskun hallituksen leikkauksista”

Fatim Diarra jatkaa Naisasialiitto Unionin puheenjohtajana. Alkava vuosi on hänen kautensa viimeinen. Diarran mukaan ensi vuoden tärkeimpiä asioita on puolustaa jokaisen naisen riittävää toimeentuloa tulevien leikkausten viidakossa.

“Pienituloiset naiset ottavat kovimman iskun vastaan hallituksen leikkauksista, kun useat sosiaaliturvan heikennykset osuvat heihin yhtä aikaa. Kun leikkausten yhteisvaikutuksia kieltäydytään arvioimasta, valitaan sulkea silmät siltä, että rahat otetaan monien erilaisten naisten selkänahasta. Tässäkö on kiitos niille hoitajille, varhaiskasvattajille ja muille, jotka jo työllään kannattelevat koko muuta yhteiskuntaa? Lupaan, että Unionin feministiset budjettiarviot paljastavat näitä vaikutuksia myös ensi vuonna”, Diarra jyrähtää.

 

7. joulukuuta järjestetyssä syyskokouksessa Unionin varapuheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle valittiin Merit Hietanen. Hallituksen uusiksi jäseniksi toimikaudelle 2024-2025 valittiin Sara Al Husaini, Tuuli Hongisto ja Annika Lundström ja varajäseniksi Katariina Haapea, Rosamaría Bolom ja Henna Niiranen. Hallitustyötään jatkavat kaksivuotiskautensa toisen vuoden varsinaisina jäseninä Piia Lempiäinen ja Emma Winiecki, ja varajäseninä Tiina-Riikka Turunen, Airin Bahmani, Helena Auvinen ja Maija Soini.

 

“​​Unionin ensi vuoden painopisteet ovat mitä ajankohtaisimpia suomalaisen feminismin kentällä. Naisten ja vähemmistöjen monimuotoisuuden laajempi huomioiminen feministisessä toiminnassa on elinehto sille, että seuraamme aikaamme. Jo pitkään tekemämme työ tasa-arvoisen kasvatuksen parissa murtaa yhteiskunnan haitallisia normeja, ja toivottavasti näin rohkaisee tulevia sukupolvia muuttamaan maailmaa feministisemmäksi”, Hietanen linjaa.

 

Lisätiedot: 

 

Pääsihteeri Eekku Aromaa

eekku.aromaa@naisunioni.fi

040 773 6932