Hanna Hantula on valittu Tulvan päätoimittajaksi

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti Hanna Hantula (s.1990) on valittu feministisen aikakauslehti Tulvan päätoimittajaksi.

Hantula on aiemmin työskennellyt eri tehtävissä Ylellä, muun muassa toimittajana uutis- ja ajankohtaisohjelmissa sekä juontajana YleX:llä ja Yle Kioskissa. Keväästä 2022 Hantula on työskennellyt Naisasialiitto Unionin viestintäasiantuntijan ja Tulvan päätoimittajan sijaisena.

Tampereen yliopistossa journalistiikkaa opiskellut Hantula haluaa uudistaa Tulvaa.

“Olen aina ollut Tulvan fani, ja fanittamisen kohteelta vaaditaan paljon. Haluan tehdä lehteä, joka ilahduttaa, informoi ja yllättää.”

Uusi päätoimittaja aikoo tuoda laadukkaasta taide- ja kulttuuriaiheiden käsittelystä tunnettuun lehteen aiempaa kunnianhimoisempaa asennetta journalistiseen tekemiseen. Tulevaisuuden Tulvassa kulttuurin rinnalle tulevat 2020-luvun suuret yhteiskunnalliset kysymykset – feministisestä vinkkelistä tarkasteltuna.

“Hanna Hantula on oikea tekijä feministiselle lehdellemme. Hän ei kuvittele, että journalismin pitäisi olla neutraalia, sillä neutraalia esittävä yleensä lähinnä pönkittää valtaa. Tarvitaan rohkeaa journalismia, joka tuo asioita esille ja näkyväksi journalismin parhaiten periaatteiden mukaan. Tulva voi yhtä aikaa pyrkiä totuuteen ja olla rohkeasti feministinen lehti,” Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra iloitsee.

Tulvan levikki mitataan muutamissa tuhansissa. Hantula pitää pienlehden päätoimittamista innostavana työnä, sillä niissä ääneen pääsevät myös valtavirran konsensusta haastavat näkemykset.

“Suurten medioiden maailmankuvat ovat nykyään aatteellisesti sitoutumattoman lehdistön aikakaudella varsin samankaltaisia. Pienlehdet huolehtivat siitä, että median moniäänisyys säilyy. Tulvan lukijan, oli hän sitten feministi tai ei, ei ikinä tarvitse arvailla, mitä maailmankuvaa lehti edustaa. Se tekee Tulvan journalismista harvinaisen rehellistä.”

Tulva on Naisasialiitto Unionin julkaisema feministinen aikakauslehti, joka perustettu vuonna 2022. Vuonna 2023 Tulva satsaa verkkojulkaisuihin ja someen. Paperilehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa, ja ensi vuonna teemoja ovat muun muassa politiikka ja rakkaus.

Lisätiedot:

Eekku Aromaa
Pääsihteeri, Naisasialiitto Unioni
040 773 9632
paasihteeri@naisunioni.fi

Hanna Hantula
Päätoimittaja, Tulva
044 901 5933
hanna.hantula@tulva.fi