Katriina Bildjuschkin on Naisasialiitto Unionin Vuoden Lyyti 2020

Naisasialiitto Unioni on nimittänyt vuoden 2020 Lyytiksi Katriina Bildjuschkinin, joka toimii Suomen Kätilöliiton puheenjohtajana ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntijana. Lyyti-arvonimi myönnetään vuosittain tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

Katriina Bildjuschkinin asiantuntemukseen kuuluvat seksuaalikasvatus, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan ehkäisy ja korjaava työ sekä parisuhteen ja seksuaaliterveyden tukeminen ja edistäminen. Hän on koulutukseltaan kätilö ja kasvatustieteen maisteri.

”Bildjuschkin on tehnyt töitä naisten oikeuksien eteen sekä oman työnsä että aktiivisen toiminnan kautta”, sanoo Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra. ”Hän on vuosien ajan vaikuttanut siihen, että naisten terveys paranee Suomessa. Bildjuschkin on esimerkiksi edistänyt aktiivisesti OmaTahto2020-kansalaisaloitteen tavoitetta päivittää Suomen aborttilaki nykyaikaiseksi ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi.”

Naisasialiitto Unioni nimittää Vuoden Lyytin Unionin edesmenneen aktiivin ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pitkäaikaisen pääsihteerin Eeva-Liisa Tuomisen eli Lyytin muistoksi. Lyyti nimettiin nyt 22. kerran. Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muun muassa Ruskeat Tytöt Media, ministeri Elisabeth Rehn, muusikko Paula Vesala sekä teologi ja piispa emerita Irja Askola.

Lisätiedot:

Riikka Pennanen
Viestintäsuunnittelija, Naisasialiitto Unioni
viestinta@naisunioni.fi
puh. 044 901 5933

Elina Nikulainen
Vt. pääsihteeri, Naisasialiitto Unioni
paasihteeri@naisunioni.fi
puh. 040 773 9632