Naisasialiitto Unionin syyskokous 2021: Fatim Diarra jatkaa puheenjohtajana ja Elina Nikulainen varapuheenjohtajana

Naisasialiitto Unionissa kirjoitetaan opasta tasa-arvoisesta kasvatuksesta lasten vanhemmille ja muille lasten läheisille. Oppaan joukkorahoitus aloitettiin lapsen oikeuksien päivänä.

Feministinen ja antirasistinen järjestö Naisasialiitto Unioni on valinnut syyskokouksessaan lauantaina 20. marraskuuta luottamushenkilöt toimintavuodelle 2022, jolloin Unioni viettää 130-vuotisjuhlaansa.

Unionin puheenjohtajana jatkaa Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, varakansanedustaja ja yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija Fatim Diarra

”On valtava kunnia saada vuosikokouksen luottamus jatkaa tämän historiallisen järjestön puheenjohtajana. Odotan innolla tulevaa vuotta, sillä suunnitelmissamme on juhlia mennyttä, nykyistä ja tulevaa toimintaamme!”, sanoo Diarra. 

Hän jatkaa: ”Unionilaiset ovat olleen isossa roolissa siinä, että Suomeen saatiin yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, naiset saivat oikeuden omistaa oman omaisuutensa ja monia muita nykyisin itsestäänselvinä pitämiämme oikeuksia. Nyt valmistaudumme tulevaan vuoteen aloittamalla joukkorahoituskampanjan tasa-arvoisen lastenkasvatuksen opasta varten.”

Unioni käynnisti joukkorahoituksen keräämisen Mesenaatti-alustalla lauantaina, lapsen oikeuksien päivänä. Rahoitusta kerätään tasa-arvoisen kasvatuksen oppaaseen, jonka tavoitteena on auttaa vanhempia ja muita lasten läheisiä tukemaan lasten kasvua omaksi itsekseen.

Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtajana jatkaa tasa-arvokonsultti Elina Nikulainen.

”Suomessa riittää vielä tekemistä tasa-arvon saavuttamisessa ja väkivallan vähentämisessä”, Nikulainen kertoo. ”Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi haluan nostaa esille erityisesti suostumuskasvatuksen merkityksen. Kaikilla lapsilla on oikeus omiin rajoihin. On kunnia ja etuoikeus olla mukana tukemassa Unionin hallituksessa myös tätä sukupuolisensitiivisen kasvatuksen työtä.”

Naisasialiitto Unionin hallitukseen vuonna 2022 kuuluvat Tuuli Hongisto, Merit Hietanen, Minna Sumelius ja Maria Valkama. Varajäseniksi valittiin Helena Auvinen, Henna Niiranen, Sophie Nyyssönen, Sanna Pajusalo ja Sini Terävä. Hallituksessa jatkavat Piia Lempiäinen ja varajäseninä Hanna Hantula ja Sonja Soini.

Lisätiedot:

Eekku Aromaa
Pääsihteeri, Naisasialiitto Unioni ry
paasihteeri@naisunioni.fi 
puh. 040 773 9632
www.naisunioni.fi