Vuosikokous 2020: Fatim Diarra jatkaa puheenjohtajana, varapuheenjohtajaksi Elina Nikulainen

Naisasialiitto Unioni on valinnut tänään yhdistetyssä kevät- ja syyskokouksessaan luottamushenkilöt toimintavuodelle 2021. Unionin varapuheenjohtajaksi valittiin tasa-arvokonsultti ja Unionin pääsihteeriä joulukuun loppuun saakka sijaistava Elina Nikulainen, joka on hoitanut tehtävää hallituksesta käsin jo helmikuusta lähtien.

Unionin puheenjohtajana jatkaa helsinkiläinen viestinnän asiantuntija, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Fatim Diarra, joka kertoo olevansa koronapandemian aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta tyytyväinen Unionin toimintavuoteen. 

“Olemme aloittaneet tänä vuonna menestyksekkään OmaTahto2020-kansalaisaloitekampanjan Suomen aborttilainsäädännön uudistamiseksi. Se, miten nopeasti nimet tulivat kokoon ja miten positiivisen vastauksen olemme aloitteelle eduskunnasta saaneet alleviivaa sitä, että naisten asia ei etene, jos sitä ei aktiivisesti edistetä”, Diarra muistuttaa.

“On valtava ilo ja kunnia saada johtaa Unionia uudella vuosikymmenellä. Ensi vuonna tulemme tarttumaan kuukautisköyhyyteen ja muihin naiserityisiin tasa-arvokysymyksiin”, hän jatkaa.

Vuosikokouksessa esiteltiin Naisasialiitto Unionin uusi strategia vuosille 2021-2025. 

“Naisasialiitto Unionilla on upea historia ja tämä strategia tuo meidät nyt uudelle vuosituhannelle. Suomella on vielä paljon matkaa tasa-arvoon ja työmme tunnistaa myös moniperustaisen syrjinnän. Kun feministit toimivat yhdessä, voimme saada kestävää muutosta aikaan”, strategiaprosessia johtanut Nikulainen kertoo.

Järjestön hallituspaikoille halukkaita oli jälleen kerran paikkoja enemmän. Unionin hallitukseen vuonna 2021 kuuluvat Helena Auvinen, Aino-Mari Kiianmies, Kirsikka Ruohonen, Elisa Tarkiainen sekä Piia Lempiäinen. Varajäseniksi valikoituivat Päivi Istala, Sallamaari Muhonen, Arja Laine, Hanna Hantula, Mari Valkama, Sonja Soini ja Tuuli Hongisto.

Kuva: Satu Mali